Det tar emot

Det tar emot

Solen
Det tillhör inte vardagen att fåse solen. Jag stannar alltid till och bara njuter. Den värmer inte ännu men man känner sig varm!
De senaste dagarna har varit smått arbetsamma. Ibland är det perioder med mycket jobb inbokat. Sammanfaller det med att det snöar kraftigt och som nu dessutom blåser och drevar så är dygnets alla timmar räddade från sömn. Spåren bara försvinner under all snö trotts att vi sliter med skotrarna.

Natten till Tisdagen somnade jag sittandes i soffan med halva tröjan avdragen. Var på väg till sängen men sen kommer jag inte ihåg desto mer.

Stina beger sig ut på en längre tur imorgon med två gäster. Själv så blir jag hemma och har en till två turer dagligen de närmaste fyra dagarna. Verkligen jättekul men det kommer att bli tunga spår om det ska fortsätta snöa och blåsa. Nu kallar sängen…

Förberedelser
Massor av förberedelser. Ved, köra spår, märka ut överfarter över sjöar osv.

Kameran_stressar
Till och med kameran stressar och tar bilderna innan jag hinner med.

Tentipis_vindhatt
Tentipis vindhatt är ett mysterium. Varför har man man snålat på tyg så hatten knappt täcker rököppningen?

Frispel_tältkåta
Tillslut får man frispel på tältkåtan då den rasat tre gånger på rad i vinden!

12 svar på ”Det tar emot

 1. Hej
  Jag vet inte om den här står stabilare i vind då jag bara bott i den sommar och høst, men den är absolut väldigt enkel att sätta upp. Dessutom kan man bo, äta och vistas i den som en ”vit människa”, dvs du kan sitta på tältsängar efter kanterna och stå upp utom längst ut. I jämførelsen med en lavvo så kan du alltså nyttja golvutrymmet ändå ut i duken då den finns med 120 cm väggar. Du har rökrør til ugnen vilket gør att du slipper bekymra dig om krånglande vinhattar. Mina vänner i Norge använder den vintertid med innertält och paraffinugn, enligt dem fungerar det utmärkt.
  http://www.nordtro.no/reisateltet-120-cm-vegg.4948484-78779.html.

 2. Vindmössorna är längre numer, ser på färgen på nätet på mössan att det är en ädre modell. Tältkåtan har stått pall i orkanvindar (mail från en av Tentipis kunder), så det är märkligt att den inte står pall för dina vindar. Använder du stormlinorna? Hur har du förankrat i snön eller backen? När jag själv har tältat med kåtorna i sockersnö i norska fjällen (i storm) och de har stått pall, så blir jag förvånad att det jäklas så mycket för dig. Jättetrist… Förankringen i backen är dock A & O. God lycka!

  1. Bra…om vindmössan är större! Sitter de ihop oxå i toppen? Vindmössorna och dendär bandkonstruktionen?
   Jag börjar tro på en vanlig stångkåta…med flera stänger alltså!

   1. De är monterade ihop, men jag vet inte om jag förstår exakt hur du menar. Vi kan ta det live 🙂 Om det inte fungerar för dig med mittstångskåtan så är det kanske onödigt att ägna mer energi på den. Skulle gärna föja med och vara med och sätta upp en… men jag har rätt höga tankar om dig, så jag tror du gör allt rätt ändå. Hoppas vi har självstagande enstångskåtor till nästa högsäsong…

    1. Man skulle med några enkla medel kunna göra kåtan vinterbra! Själstagande låter MYCKET intressant. Kanske ett innertak som är lite lägre så man slipper den höga toppen. Mycke värme hamnar ju längst upp.

 3. Respekt, jag hoppas era kunder är supernöjda med tanke på allt jobb ni lägger ner. Strul med tält/kåtor är saker man inte skall behöva lägga tid på utan kunna fokusera på viktigare saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *