Precept hundfoder

Precept hundfoder

Precept_hundfoder
Precept hundfoder.

Efter en del trubbel med stela hundar, några som blivit halt osv så beslutade vi att byta hundfoder. Vi har nämligen tidigare varit i det närmaste helt förskonade från alla sådana småskador.

Varför välja Precept hundfoder? Om man läser ingredienserna till vad hundfodret innehåller så ser man snabbt argumentet. Kycklingköttmjöl (39%), vitt ris (17%), färskt kycklingkött (10%), kyckling fett (9,5%) osv. En bra proteinkälla är mycket viktigt för hur hundarna skall svara på träningen, det är ju själva byggstenarna.

Vad har vi hållit på med? Vi har de senaste två åren kört på ett foder som heter Greenheart. Det har absolut inte varit billigt och vi importerade det själva från Nederländerna. Läser vi på Greenheart Sportsline som vi använde tidigare så kan man läsa i ingredienserna: 30,5% kött och animaliska biprodukter från kyckling, nöt och gris, det är proteinkällan… Luddig med utrymme för spekulationer. Men det finns flera andra förare som kör på detta och är nöjda. Frans som producerar fodret är dessutom kanontrevlig men för oss har maten inte fungerat.

En fråga som du som läsare alltid måste ställa dig då du läser om hundmat är följande: Är han/hon sponsrad? Jag är glad att kunna svara att det är vi inte. Vi vet i dagläget egentligen inte om Precept kommer att hålla måttet. Efter säsongen skall vi summera och utvärdera. Men vi har, glädjande nog, fått en bra känsla under dessa tre första veckorna.

10 svar på ”Precept hundfoder

 1. Nu har du kört fodret ett tag men ändå kanske för kort tid att uttala sig. Lite kan du kanske ge oss?

  1. Hej!
   Det tar minst 3 månader innan hundarna kan tillgodo göra sig ett nytt foder. En del pratar tom om att det tar 6 månader. Sedan så har vi bara hundarna i träning ännu.
   Ett seriöst svar tar tid. Förhoppningsvis vet vi efter säsongen om hundarna hållit vikten, gått skadefria, presterat bra, inte tappat vikt lika lätt pga kylan, återhämtat sig snabbt och bra osv.

   Som sagt aldelles förtidigt att säga nått annat än att det luktar gott!
   / Matti

 2. Hej! Vi har en frisk och härlig Schnauzertik på 2 1/2 år. Hon har ätit Proplan och nu funderar vi på att byta till Precept. Innehållet verkar slå det mesta och hon skall ha det bästa 🙂 Är det Precept Plus Foundation hon skall ha? Inte överviktig,inte känslig,inte hårt arbetande. Vi fick med oss en påse Junior Formula på 1 kg,eftersom denna andra sorten var slut,men det känna inte 100 att börja ge henne av Juniorfoder.
  Vad säger matte. Du som kan ditt foder.
  Vänliga hälsningar
  Mia

  1. Hej Mia!

   Vi körde på Proplan tidigare och var nöjda med den också. Det är riktigt bra mat…eller va det iallafall då. Nån gång fick vi en leverans där det uppenbart hade hänt något med kvaliten. Vi skickade in prover men fick inget riktigt svar. Orsaken att vi bytte bort Proplan var att deras priser till storkonsumenter gick upp ganska radikalt.

   Nu kör vi på Precept endurance. Det fungerar riktigt bra för våra hundar. Jämfört med tidigare foder har vi kunnat sänka fodergivan något. Precepten innehåller glucosamin och MSM som man kanske inte hittar i vanliga standard foder.

   När du funderar på vilket av Preceptfodren du ska välja så tror jag att du skall anpassa det efter aktivitetsnivå/energibehov. Plus är ju ett standardfoder och sedan finns det endurance med högenergi. Dessa två är de vi kör med. Det finns ett dietfoder/seniorfoder som vi skall testa på en av syrrans lite…rundare…hundar… Blir intressant.

   Om du kollar på Precepts generalagent (www.lupus.se) så har de en kostrådgivare. Jag har mailat någon fråga till dem och alltid fått superbra svar! Inte sådana svar att deras hundmat är det bästa utan mer fokus på kunskap och det jag frågade. Det ger förtroende. Vet att Royal Canin också har bra foderrådgivning. Proplan var lite mer försäljningsfokuserad efter att Nestle köpte upp dem.

   Lycka till!
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *