Priima hundfoder

Priima hundfoder

Priima_hundfoder
Priima hundfoder kommer levererat i 20 kg lådor när man köper korvarna. Varje korv i sin tur väger 1 kg. Praktsikt att lasta i hundslädarna och lättsamt att arbeta med ute i fält!
Priima är ett fruset våtfoder som jag har använt sedan 10-15 år tillbaks i tiden. Efter att leveranserna på andra våtfoder hade varierat kraftigt beslöt jag mig för att byta till detta. Priima var redan då dyrare än de andra alternativen. Den stora skillnaden då var att Priima är ett fullfoder med vitaminer och allt en hund behöver. Det ingår lax vilket är bra för omega fettsyrorna som är svåra att få naturligt i torrfoder annars är det mycket kyckling i priima. Dessutom så levereras detta foder med frigoscandia som levererar till matvarubutikerna. Priima är med andra ord godkänt som människoföda!

Priima har lite olika produkter. Allt fruset i block och/eller korv:
Priima standard vilket är ett standard full foder .
Priima HE. Hög Energi fullfoder.
Priima Vom: Tillskott som många vattnar med.
Priima kyckling: Kyckling rens som är malt.
Priima snacks som man kan ge efter spåret.

Sett över tiden så håller priima en otroligt jämn kvalité.Det finns billigare alternativ men man skall vara medveten om vad ett dåligt våtfoder kan orsaka. Har man tex inte handskats varsamt med fettet så härsknar det och hundarna får förhöjda levervärden. Har man en köttkvarn som inte diskas ordentligt varje dag så sprider sig bakterier och fettet fördärvas med frisk för förhöjda levervärden som följd. Detta är absolut inget att leka med om man vill sina hundars väl.

Förutom priima så skulle jag kunna tänka mig att använda Vom och Hundemat men i dagsläget är vi så pass nöjda med priima att det finns ingen anledning till att byta. Vi är inte sponsrade av priima utan det är så enkelt att vi valt det för att vi gillar maten, hur det är paketerat och hur den levereras! Torrfodret vi använder är som jag tidigare skrivit om Precept hundfoder.

Priima_hundfoder
De rosaaktiga korvarna är kyckling och de mörka korvarna är priima HE. Man kan effektivt fylla frysboxarna då det är korvar.

2 svar på ”Priima hundfoder

    1. Vi köper flera pallar per omgång. Tror att det rör sig om 200-300 säckar. Det är ju en del och blir ju en del pengar som man ska ligga ute med.
      När det gäller priset så har vi ett lite bättre pris då vi köper så stora mängder. Är du intresserad av sådana mängder foder kan du kontakta Lupus direkt och höra vad de kan göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *