Den gångna vintern…

Den gångna vintern…

Lägereld-taigan
Många blir de lägereldar som görs under en vinter i den norrländska taigan.
Ännu en vinter har passerat. En lite annorlunda vinter om man ser arbetsmässigt för vår del. Vi har haft mycket färre korta turer och vi har tappat en del av de längre turerna under slutet av säsongen. Givetvis är det pandemin och världsläget som påverkar. Detta slår givetvis även mot ett litet företag som oss.

Vintern har annars förflutit väldigt bra och hundarna har gått riktigt bra. Vi är riktigt nöjda med utfallet trots allt. Viktigast av allt är ju att vi har hållit oss friska under hela säsongen och inga av våra gäster har blivit sjuka. Detta är en ny faktor som vi måste jobba med och det är någonting som vi kommer att få leva med. Acceptera, lära sig leva med detta och anpassa sig. Det är precis som en snöstorm, dåliga isar eller andra saker man inte kan påverka. Det är lätt att säga men inte kanske alltid så lätt att göra.

Under den gångna vintern har vi hunnit redigera en del filmer till vår Youtubekanal. Filmerna från långturerna/expeditionerna 2021 har jag inte hunnit med och kanske är det bättre rent Youtube-algoritm-strategiskt att släppa dem under hösten när alla slutat drömma om och planera sina sommarsemestrar.

Här kommer en del bilder från den gångna vintern och mer hittar ni på Jokkmokkguiderna Facebook och Jokkmokkguiderna Instagram.

Arktiskt-ljus
Det arktiska ljuset slutar aldrig att imponera och överraska.

Hotell-hilleberg
Hotell Hilleberg.

Hundspann-svenska-lappland
Att färdas med hundspann igenom Svenska Lappland är något speciellt.

Lavskrika
För varje år som går blir lavskrikorna allt mer tama på de platser som vi regelbundet besöker.

Vargyllens -roll
Troll

Hillebergtält-tarradalen
En av många nattcamper. Denna gång i nedre Tarradalen, inte långt från Njunjesstugan.

2 svar på ”Den gångna vintern…

 1. Trevlig läsning och tack för en väl genomförd långtur innan påsk, väntar med spänning på mer bilder och film, men först lite sommar. Mvh zacke och jessika

  1. Hej Zacke!
   Ja…jag har massa kul filmmaterial från fem långturer med hundspann. Jag skall redigera detta så snart jag hinner men samtidigt så tror jag att filmerna ’går bättre’ på youtube om vi håller oss lite mer till säsong… Håller på att klura på det men vi vet inte… Kanske folk vill se vinter direkt efter midsommar för då har vi ju vänt och går mot mörkare tider igen… 😉
   Tack själv för trevligt sällskap på turen från Salto ner till Jokkmokk.
   / Matti ( och Stina)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *