Corona och hundspann i Lappland

Corona och hundspann i Lappland

Månsken över fjällen.
Månsken över fjällen.
Årets säsong är tämligen annorlunda än tidigare säsonger. Förra veckan körde jag en stugtur med två Österrikare och två Amerikaner. Efter några dagar ute, avskuren från omvärlden så får vi höra att flygen till USA ställs in och nästan hela Österrike sätts i karantän. Coronaviruset slår verkligen till hårt mot människors normala livsmönster. Mina gäster är väldigt coola måste jag säga. Här ute träffar vi relativt få människor och vi är nog säkra här ute. Däremot känns det som att vi lever i en bubbla helt borta från resten av världen.

Här ute i markerna är vi sedan flera år vana vid att arbeta med att förhindra smittspridning. Vi har kämpat med influensor, förkylningar, magsjukor, vinterkräksjukor osv igenom de åren som gått. Corona är dock något speciellt eftersom att nu skall man skydda sig främst för att inte sprid detta vidare. Men vår tillvaro här ute känns säker såvida att vi inte fångat upp någonting från civilisationen innan vi drar ut på tur.

Själv så känner jag mig tämligen förvirrad om jag skall vara ärlig. Vi får avbokningar liksom många andra i vår bransch. Vi kommer med all sannolikhet att klara oss ekonomiskt fram till nästa vinter. Vi är dessutom såpass etablerade och vår produkt kanske tom blir ännu attraktivare i tider som detta? Vem vill liksom åka till stora evenemang när man kan sitta själv i en kanot på en sommarsjö i Lappland? Mina tankar går istället till flyktingläger där det inte finns tvål, knappt rent vatten och som grädde på moset får man in corona i dessa läger. Vi har det förhållandevis verkligen riktigt bra här i Sverige och Europa. Ändå så funderar jag på hur livet under och efter corona kommer att vara.

Mina gäster kommer hem till både Österrike och USA. Vi har haft en riktigt trevlig tur och jag är glad för deras coola inställning till allt detta. Ingen panik och inga rädslor. Ännu en bra men annorlunda vecka på tur i vår fantastiska natur. Var rädd om er och era medmänniskor!

Siberian Huskyn Clara
Siberian Huskyn Clara

Nära naturen, på naturens vilkor.
Nära naturen, på naturens villkor.

Dimman lättar över taigan.
Dimman lättar över taigan.


Okategoriserade

Ett svar på ”Corona och hundspann i Lappland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *