Jens på tur

Jens på tur

Nu har jag landat hemma i civilisationen. Givetvis längtar jag tillbaks ut på fjället. Här hemma finns massor av arbete att göra och skärmtiden blir istället ett faktum. Just nu försöker jag uppdatera mig själv i lite programvaror, bildhantering, textskrivning osv. Det är just här Jens kommer in i bilden. När jag behöver en kaffepaus klickar jag mig snabbt in på nätet och ser ett halvtimmesavsnitt med Jensmannen.

Vem är Jens? Faktiskt har jag ingen aning men han verkar vara väldigt trevlig och finns i två TV-serier på NRK (Norsk TV). Den första heter Vinterdröm och handlar om en vinterfärd på flera månader ensam i fjällen. Här delar han med sig öppet och fint hur livet är där ute på vidderna. Inte bara glamoröst och underbart. Det är även ensamt, ledsamt och ibland inte alls komfortabelt. Man får se en mänsklig bild av en äkta äventyrare och inte någon jobbig wana-be som ex Bear Grylls.

Jens i Vildmarken heter serie nummer två. Där startar Jens med ett hundspann uppe i Nordnorge. Målet är att köra helt ner till hemmet i Trondheimstrakten. En resa som verkligen inte är lätt. Allt går inte som planerat men även detta är en fin berättelse om en människas vistelse ute i skog och mark. Har du inte sett dessa så har du några timmar vid skärmen som är riktigt trevliga.


Okategoriserade

Ett svar på ”Jens på tur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *