Älgar och bra glid

Älgar och bra glid

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-4
Vita vidder och hundspann.
När man tror att allt är så bra som det bara kan bli så blir det plötsligt ännu bättre! Den veckotur som jag just kommit tillbaks ifrån har överträffat mycket på många olika sätt. Efter denna säsong med alla stormar och slädkrascher så känns det riktigt skönt och bra att få köra och känna hur allt bara flyter på ett enkelt sätt.

Vädret har visat sig från sin bästa sida. Inga vindar, superbra snöförhållanden med kalla och hårda spår hela dagarna. Hundarna har åter gått kanonbra bortsett från att Nisse fick en ömmande handled. Det resulterade i massage och kompressionslinda för att få ned svullnaden vilket gav resultat efter 24 timmar. Han kunde sättas tillbaks från sin förnedrande plats i släden som passagerare till spannet där han trivs bäst.

Viltmässigt har denna tur varit bland det mest extrema jag någonsin varit med om. 84 älgar på en och samma dag. Rättare sagt 84 älgar på ca tre timmar. Utöver detta såg vi ytterligare två älgar, en rödräv, kungsörnar, ripor och en del andra fåglar. Ibland har det känts som att man färdats igenom National Geografi eller något liknande.

Vi har kört dels mellan stugor men även hunnit med en natt i tält och en natt under bar himmel. Att somna rakt under stjärnorna medan en eld sprakar muntert bredvid är något speciellt. Att sedan få vakna och se en kungsörn glida fram på en klarblå himmel gör ju att man startar nästa dag på topp.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-6
Tältcampen efter Kaitumälvens dalgång.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-3
Norrsken över Singistugan.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-2
30 (trettio) älgar på en och samma bild.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-1
Spannen ordnas till efter att vi kört över en isbrygga.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-5
Mikael fångar det blå ljuset med sin kamera.

Hundspann-kebnekaise-sjaunja-7
Solen sänker sig och kaffet smakar extra bra vid elden innan vi kryper ned i våra slädar för en natt under bar himmel.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *