Hugo lever

Hugo lever

Siberian-husky-valpar-2
Hugo.
I sommar har vi haft två valpkullar. Totalt blev det 14 små valpar. I den ena kullen föddes en ganska ljus liten hanhund, Hugo. När det var som varmast blev han plötsligt mycket slö och dålig. Han slutade äta och gav helt enkelt upp. Vi upptäckte detta tidigt och tog då in den lille och började ett intensivt arbete med att mata honom. Varannan timme under ett par veckor fick han vätskeersättning, mjölkersättning och en typ av konserv från Royal Canine som är gjort för valpar i ett tidigt stadie.

Det gick sakta fram och så kom bakslagen. Vi tog med Hugo till Lapplands Djurklinik. Här hittades en infektion på ena benet i form av en böld. Antagligen har syskonen bitit honom under lek och sedan har det blivit ett litet sår som infekterats. Det kan också vara ett bett från en geting eller broms som infekterats. Med antibiotika och antiinflammatorisk smärtlindring började nu arbetet med att få Hugo att börja röra sig mer symetriskt med bakbenen. Valpar växer fort och det är viktigt att de byggs symetriskt.

Hugo är en kämpe men det har inte varit en självklarhet att han skall klara sig. Flera gånger har vi frågat oss om detta kommer att gå. Faktum är att än idag är vi inte helt säker på om han kommer att bli en fullt fungerande arbetshund. När han leker i rasthagen och blir trött i benet ser man dock ännu att han påverkas osymetriskt. Han blir trött snabbare än de andra valparna och kan i vissa fall börja halta lite.

Nu är Hugo 10 veckor och det är full fart på både honom och de sju andra valparna som fått stanna på vår kennel. Nu håller vi tummarna för att Hugo skall växa till sig på ett bra sätt och att han inte kommer att ha problem av detta i framtiden. De andra valparna växer så det knakar och det är mycket spring i benen på dem. Vi ser riktigt mycket fram emot att få sätta en sele på dessa då de är i rätt ålder och se hur de kommer att utvecklas som slädhundar.

Bilderna i detta inlägg är från sommaren så idag är valparna lite större. För dagsaktuella bilder så ta en titt på Facebooksidarna för Jokkmokkguiderna och Working Husky Kennel som vi försöker uppdatera hyfsat regelbundet.

Siberian-husky-valpar-3
Mat och vätska varannan timme dygnet runt i flera dagar i sträck är ett påfrestande men nödvändigt arbete för oss som hundägare.

Siberian-husky-valpar-7
Mjölkersättning och en startermoussenfrån Royal Canine funkade bra.

Siberian-husky-valpar-6
Hasse upptäcker vatten.

Siberian-husky-valpar-4
Hugo blir trött av mediciner och infektion så han sover ännu mer än en normal valp.

Siberian-husky-valpar-5
Flippa leker tålmodigt med valparna. Hon är en suverän extramamma!

Siberian-husky-valpar-1
En av Nenanas valpar ur den äldre G-kullen.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *