Kyla, platt madrass och födelsedagskalas

Kyla, platt madrass och födelsedagskalas

Taste-of-sarek-2
Norrsken över Skierfe och Aktse.
Som vanligt så har vi haft trevliga och intressanta gäster. Ett svenskt par som var mycket vana vid friluftsliv och dessutom hade de kört hundspann tidigare hos ett annat företag. Den tredje gästen var en engelsk gentleman som sökt till Fjällräven Polar men inte kommit med. Därför bokade han en tur med oss istället.

Kylan vill inte riktigt släppa sitt grepp om nordlandet i år. Den senaste veckan har bjudit på låga temperaturer på ned under -30C. Givetvis blev det en kall natt i tält. Första campingnatten fick vår engelska gentleman platt luftmadrass. Den anda natten så var det min tur att få en läkande madrass. Nu efteråt har det visat sig att den första läkte pga ett litet dun som fastnat i ventilen. Min madrass läkte nog endast pga att det var kallt eller nått för inomhus släpper den inte ut någon luft.

Tillbaks på Saltoluokta kan jag konstatera att fler än vi haft det kyligt. Två av stationens gäster har evakuerats ur Sarek pga frostskadade händer och fingrar. Kylan är verkligen inget man skall leka med utan den kräver vakenhet.

Min födelsedag inträffar ju som alltid mitt under högsäsong. Vi firade i all enkelhet med kaffe och kaka innan jag snabbt skakade av mig faktumet hur snabbt åren går. Det är obegripligt att jag har hållit på med företagandet i 25 år, hållit på med siberian huskies i 34 år och har bott i Jokkmokk under 27 år. Helt obegripligt och det känns ändå som att allt detta bara började för ett par år sedan.

Taste-of-sarek-3
Första nattens tältcamp ca 20km från Saltoluokta fjällstation.

Taste-of-sarek-1-mavic
Sitojaurestugan fotad med en Mavic drönare.

Taste-of-sarek-4
Norrsken över stugvärdsstugan i Sitojaure.

Taste-of-sarek-5
Sista dagen bjöd på den del vind med ca uppemot 20m/sek.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *