Tyska gäster är på plats i Jokkmokk

Tyska gäster är på plats i Jokkmokk

Tyska-chartergäster-hundspann-jokkmokk-3
Xara och Unna.
Idag har säsongen satt igång med våra chartergrupper. Det är gäster från en tysk researrangör som vi samarbetat med sedan år 2000. Första säsongen kom endast några få gäster vid ett par tillfällen. Nu droppar de in i betydligt större grupper och i princip varje helg under januari till slutet av mars. Vi kör gissningsvis 80% av gästerna med hundspann så under en säsong blir det ett par hundra gäster.

Våra kortaste turer som vi erbjuder är tre timmar. Vi har valt bort i princip alla kortare då vi faktiskt inte hinner träffa gästerna. Vi vill få tid till att berätta och förmedla någonting. Det kan handla om hur livet på Polcirkeln är, allt möjligt om hundarna, naturen, politik såväl i Sverige som lokalt och så vidare. Dessutom så är det i princip lika mycket arbete för oss att ställa i ordning för en entimmes eller en tretimmarstur.

För vår egen del är detta ganska roliga jobb då vi kör ihop med andra hundspannskollegor från byn. Vi skulle aldrig klara detta själva utan är beroende av hjälp. Det är också roligt att få dela med sig till gästerna av någonting som vi själva brinner för. Då menar jag såväl hundspannskörning som livet på Polcirkeln i allmänhet. Hundarna är förstås förtjusta i alla människor som de får träffa. Att detta dessutom genererar levebröd för vår del och gästnätter i Jokkmokk med allt vad det innebär är ju bara perfekt!

Tyska-chartergäster-hundspann-jokkmokk-1
Stina med sitt hundspann för dagen.

Tyska-chartergäster-hundspann-jokkmokk-2
Öppen eld är vardag för oss i norr. I mer befolkade områden är det strängt reglerat och inget man helt enkelt kan göra.

Tyska-chartergäster-hundspann-jokkmokk-4
Startklara hundar håller koll på oss för att se när vi behagar göra oss klara.


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *