Trevliga möten

Trevliga möten

Kaffekok
Inte sova… Bara kaffe.
Under de senaste dagarna har vi haft en strid ström med nya och gamla vänner som besökt oss. Det har blivit grillning vid sjön, litervis med te och kaffe och många trevliga samtal. 70 åringar såväl som 20 åringar. Företagare, livsnjutare, lärare, snickare och moderna luffare. Allt i en salig blandning från såväl Sverige, Australien, Jokkmokk, Gällivare, Storbritanien osv.

Inga och Josh kom ner från sitojaure den 22 Juni. Inga jobbade hela vintersäsongen som stugvärd i Sitojaurestugorna så vi har träffats en hel del under vintersäsongen. De skulle stanna några dagar efter att stugan stängde och göra en skidtur in i Sareks nationalpark. Sex veckor senare kommer de ner från fjället. De har levt på fiske och mat som de haft kvar. De har även fått lite support från några av renskötarna som har stugor i området. Innan de reste vidare fick vi två armband sydda av gravat fiskskinn. Fiskade, uppätna och garvade i Sitojaure.

Igår for Will, en 20 årig kille från Storbritannien, hemåt. Han har under en månad arbetat hos oss som work-away. Det är ett sätt där man kan resa och jobba mot kost och logi. Vi har fått välbehövlig hjälp med underhåll av hundgårdar, slädar, arbete med veden och en hel del annat.

Garvat_fiskskinn_slöjd_1
Armband slöjdade av garvat skinn från röding fångad i Sitojaure.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *