God Jul och fortsätt att tänka

God Jul och fortsätt att tänka

God_jul_norrsken
Norrsken fotograferat under en långtur med hundarna i mars 2014.
God Jul gott folk! Jag har en sanning jag måste avslöja såhär i juletider. Om Tomten finns behöver vi inte ens diskutera. Vi som färdas mycket här i markerna i norr har ofta hittat slädspåren, de övergivna lägerplatserna, kaffeeldarna som just falnat och mycket annat. Vi vet svaret på den frågan.

Att prylar ger lycka vet vi också. Tillfällig ytlig lycka. Här kommer avslöjandet… Den som har flest prylar när han dör vinner inte. Konstigt va! Dessutom så när jag ändå är i farten så krossar jag sanning nummer två… Den som har flest bäst prylar när han dör vinner inte heller.

Så slutsatsen blir att Tomten finns men är ute på fel väg när han fokuserar på att dela ut alla dessa prylar. Han borde ge någonting annat. Han borde ge någonting som är långt mycket viktigare än det materiella. Använd nu själv slutet av detta år till att fundera lite över vad är det som ger dig lycka? Vad kan du göra för att du skall tillgodose detta? Vad kan du göra för att andra skall få lycka? Viktiga saker som man bör vara medveten om emellan julskinkor och köttbullarna.

Ett svar på ”God Jul och fortsätt att tänka

  1. Snygg bild som inramning till dina tankar kring tomten.
    Men en bra vintertur i Jokkmokksfjällen är aldrig fel…
    God Jul och Gott Nytt Turår 2015!
    önskar
    Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *