Beslagtagningen av Jokkmokk skjuts upp

Beslagtagningen av Jokkmokk skjuts upp

Hundspann_peuraure
Vi kan fortsätta vår verksamhet i oförändrad fart! Bilden är från en hundspannstur på Peuraure april 2014.
Den planerade beslagtagningen av ett stort område i Jokkmokks närhet skjuts upp. Det meddelar Vidsel Test Range idag. De avser inte att nyttja sitt tillstånd p.g.a. ändrad verksamhet och skall återkomma till Länsstyrelsen för hur de avser nyttja området under resten av året.

Detta är en stor delseger. När vi står enade markägare, turistföretagare, jägare, fiskare, ortsbefolkning, miljörörelse, fredsrörelse och många fler så blir vi starka. Enormt starka. Det visar också att det kanske finns människor på Vidselbasen och Länsstyrelsen som faktiskt förstår hur det påverkar oss i området. Människor som tagit till sig att vi inte tycker att detta är okej. Människor som tänker om och fattat nya beslut.

Nu skall vi fira. Koka en panna kaffe extra. Öppna den där champagneflaskan. Njut av en tur i skogen. Sitt på din nytankade skoter och dröm om vårvintern. Läs någon bok från området. Tänk på att de bofasta inte tvingas bort från sina hem. Vi kan påverka om vi vill.

Bara för att detta beslut har kommit så är allt inte frid och fröjd. Nu får vi fortsätta att hålla koll på vad som händer. Följa upp hur överklagningarna hanteras av Länsstyrelsen. Vi får dessutom jobba vidare för en bättre glesbygdspolitik. En bättre miljöpolitik. En bättre fredspolitik. En bättre markanvändning. En bättre värld helt enkelt! Tillsammans kan vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *