Nätter i det fria

Nätter i det fria

Övernattning_hundspann_1
Nu när myggen är borta så bor jag mer än gärna under en tarp.
Nu har tempen börjar droppa under nollan. Med 16 hundar framför fyrhjulingen drog jag iväg på tur över natten. Distansen blev bara 32 km men vi fick en frisk och klar natt vid lägerelden.

Under en tarp, vid en lägereld, med hundarna precis utanför och en mugg rykande hett te i näven kunde jag slappa i min sovsäck. Månen vandrade upp över himlavalvet och i dalgångarna, lade sig ett lock av låga dimmoln. Det är inte speciellt mycket man behöver här i livet för att man skall vara nöjd. Tankarna vandrade till det stundade riksdagsvalet och jag önskar verkligen att miljöfrågor, fördelningspolitik och väldigt viktigt, alla människors lika värde prioriteras av oss väljare.

Övernattning_hundspann_2
Morgon och startklara hundar.

3 svar på ”Nätter i det fria

 1. Endast i Sverige kan det fullständigt sinnesjuka ”alla människors lika värde” komma att bli en sanning, upprepat in absurdum… Så det du säger är att min mor och Anders Behring Breivik har exakt samma värde?

  Du tycker inte att ”all men are created equal” är en mer rimlig filosofi att bygga sin världsbild från, dvs. alla människor startar med ett likadant utgångsläge, men som sedan kan tänkas förändras genom den enskildes handlingar?

  Men visst, fortsätt du att upprepa ditt mantra, gud förbjude att du skulle börja tänka själv (beklagar tonläget, men ”alla människors lika värde” provocerar mig – jag förstår att det är en pik mot Sverigedemokraterna, men det är fortfarande ett genomkorkat förhållningssätt).

  1. Ja du… Breivik va ju en stjärna. Hitler oxå…
   Jo…alla människor har nog på nått vis lika värde men vist ibland funderar man ju på om alla människor verkligen har ett berättigande. Helt klart kniviga frågor…
   MEN du förstår ju vad jag syftar på egentligen så vi är kanske överense att detta är inga lätta moraliska ställningstagande om man ska djuploda i frågan…

   Intressant att det provocerar dig så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *