Höst underbara Lapplandshöst

Höst underbara Lapplandshöst

Höst_lapplandshöst_5
Odonen brinner i höstens alla färger.
Hösten är alltid så snabb eller om det är jag som är långsam. Hur som helst så är min upplevelse att jag inte riktigt hinner med. I och för sig inget unikt med hösten. Vart tog sommaren vägen? Våren? Förra vintern? Snart funderar man väl på vart man har ställt rullatorn!

I världen är oron stor och mina tankar går emellanåt mot funderingar på om vi rör oss mot ett nytt världskrig. Då är det inte de ryska flygplanen som snuddat vid vår gräns som jag är mest orolig för. Det är snarare faktumet att Ryssland ser över möjligheterna till att censurera internet för folket. USAs framfart i Mellanöstern. Sveriges plötsliga vilja att signera kontrakt med Nato. Samtidigt är ebolaviruset inte under kontroll i vissa delar av Afrika. Ekonomiska vinster som styr i princip alla beslut. Vi ser faktumet att klimatet på vår planet kommer att ändras p.g.a. bland annat vår giriga framfart. Allt detta sammantaget gör världen orolig.

Ute är naturens färger helt fantastiska. Vårat lilla torp ligger mitt i ett Lappländskt eldorado om man gillar naturen. Fina strövområden finns direkt utanför knuten. Jokkmokk är verkligen ett litet paradis i ett lugnt hörn av vår värld.

Höst_lapplandshöst_4
Lek med kameran vid vattenbrynet kan man hålla på med länge.

Höst_lapplandshöst_3
Vid det lilla skogstorpet så har sommarens gäster farit hemåt. Kvar är utemöblerna och växterna som förbereder sig inför vintern.

Höst_lapplandshöst_2
Utsikt från Getberget strax väster om Jokkmokks samhälle. Lilla Luleälvdal.

Höst_lapplandshöst_1
Skogen är snittsladd vid Getberget. Ingen gammal skog men ändå ett viktigt strövområde för oss som bor här. Skall detta avverkas eller vad handlar det om?

2 svar på ”Höst underbara Lapplandshöst

  1. Ibland vill man bara stänga in sig i sin egen ”bubbla”, långt från omvärlden, för att orka… men omvärlden knackar på rätt ofta ändå. Fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *