Kanotuthyrningen och feedback från gästerna

Kanotuthyrningen och feedback från gästerna


Kanotuthyrningen har rullat på riktigt bra under den gånga sommaren. Det är folk från mestadels Sverige och resten av Europa som kontaktar oss för att få hjälp med att förverkliga sina vildmarksdrömmar. Från oss får de enkla tips och ideer, utkörning och hämtning samt kanoter. Då är det både traditionella kanadensare men även kajaker som passar riktigt bra i flera av våra stora sjöar.

Oftast är våra gäster ute minst en vecka och oftast har de bokat kanoterna långt i förväg. De kommer sedan tillbaks med ett leende och berättar om renarna som de sett vid någon strand, gäddan som smakade så fantastiskt, solen som aldrig ville gå ner, tystnade och det friska rena vattnet som man både kunde bada i och som smakade så otroligt gott. Allt detta som vi här i norr kallar för självklart. Allt detta som inte är självklart i andra delar av vår värld eller ens i Sverige. Allt detta som vi måste börja vara rädda om och inte låta det förstöras för all framtid.

Filmen är från just två sådana gäster. De kom från Polen och hade en fin fjällvandring igenom Jokkmokksfjällen innan de anlände till Kvikkjokk. Där väntade två kajaker som tog dem längs Lilla Luleälven ner till Purkijaure 15 km väster om Jokkmokk. Vi tackar och hälsar dem åter välkomna till Nordlandet ovan Polcirkeln!

Ett svar på ”Kanotuthyrningen och feedback från gästerna

  1. Vad kul att det går bra med uthyrningen. 🙂 I Sverige finns det ju så mycket spännande upplevelser. Håller tummarna hårt för er för att turisterna kommer att flockas ännu mer och köa hos er, både från vårt eget land och utanför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *