Nattlig förskräckelse

Nattlig förskräckelse

Flippa_älgjakt_saltoluokta
Flippa under en fikapaus. Detta är 14 kg tuff hund som inte tvekaf för lite äventyr eller arbete.
Under natten mot Torsdagen började alla hundar att varna för någonting. EN räv tänkte jag och hoppade i mina yllelångkallingar och tröja. Flippa, min lilla border collie studsade och var taggad till tusen. Försiktigt gläntade jag på ytterdörren och på kommandot ’Polis’ sköt hon fram som en flygande och vilt skallande pitbull.

Flippa försvann i mörkret in mot Saltoluoktas vedbod och verkstad. Själv sprang jag för allt jag var värd runt vedboden åt andra hållet för att ge räven en riktig minnesbeta så att den skulle lämna oss ifred resten av natten. När jag rundade vedboden såg jag ingen räv. Däremot så kan jag lova att jag tvärstannade. Flippa kom nämligen i sakta mas med en älg runt knuten. Alla älgar är stora trotts att detta nog bara var en fjoling.

Älgen stannade upp en stund och kollade på mig på kanske 10 meters avstånd. ’Ska jag spöa grabben eller inte’ tänkte den nog. Jag kallade in Flippa som snabbt placerade sig mellan mig och älgen. Med en vildmarksguide i långkallingar som klappar i händerna och en 14kg tung vallhund framför sig så valde tillslut älgen att avlägsna sig. Så är det när man är respektingivande som Flippa och mig!

5 svar på ”Nattlig förskräckelse

 1. Ahhh, vilken hjärtklappning du måste haft! Kunde du somna om?… eller du kan ju sova när och var som helst, så vilken dum fråga 🙂

 2. Hahaha 😀

  Varför körde ni inte lite vallning. Det tror jag Flippa hade uppskattat. Hon är ju trots allt en vallhund 🙂 Kunde ni filmat också och gjort en riktig succefilm som lockat varenda tysk till Salto.

  Mvh / Johannes

 3. Hahaha!
  Applåd … for the LOCAL HEROES!

  Stackars älgen. En apaliknande varelser in långkallinger och en flygande pitbull är verkligen skräckinjagande! Vilken mardröm!

  Tycker om att läsa din blogg, Matti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *