Working Husky Rambo

Working Husky Rambo

Working_husky_rambo
Working Husky Rambo. Kloka ögon, försiktig och mjuk socialt men en riktig Working Husky framför släden!
Rambo är egentligen en lustig företeelse. Vi döper nämligen varje kull efter en bokstav. När vi kom till R-kullen ville jag givetvis att en hanvalp skulle få heta Rambo. Enligt Stina var det absolut inte aktuellt. 24 timmar efter att sista valpen fötts kommer det ut ännu en blöt och väldigt svag liten hanvalp. ’Den kan ju heta Rambo’ säger Stina och båda vet vi att den troligast är chanslös i detta livet. Vi hjälpte honom fram för att kunna dia under de första dygnet. Sen har han kämpat enormt.

Rambo är idag en av mina absolut viktigaste fjällhundar. Han går ospårat och hittar gamla spår som jag är chanslös att se. Färdas vi i snöstorm tvekar jag inte på honom. Han tar oss oftast dit vi ska. Det är inte den bästa kommandoledaren men han lyssnar hyfsat på mina önskemål. Han är dessutom en hund som är otroligt känslig och go. En väldigt trivsam färdkamrat. Inför Femundlöpet 2014 är han en av de hundar som jag alltid trott på.

Ni kan följa oss genom Femundlöpet på vår facebooksida: Working Husky Kennel

Working_husky_rambo_2
Välbyggd och bra pälsad. Här fotad från en av våra turer i Sareks nationalpark.

5 svar på ”Working Husky Rambo

  1. Vad roligt att se! Vi hade en underbar tik, Team Amarox Guiness.
    Hennes mormorsfar ar Fun Run Tex 🙂
    Rambo har detsamma lite ledsen utseeende, underbar killie!!!

  2. For en nydelig hund – han har virkelig en verdighet med seg som ’kommer gjennom’ på bildene!

    Jeg gleder meg veldig til å følge med dere på Femundløpet i år. I fjor var jeg der som handler, og da så jeg deg faktisk på Drevsjø! Jeg håper det går bedre i år, og at du får fullført med flest mulig hunder i spannet.

    Happy trails!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *