Slädhundseminarium i Kiruna

Slädhundseminarium i Kiruna

Slädhundseminarium_kiruna
Dallas Seavey hade en bra grundläggande föreläsning om ledarhundsträning.
Kiruna Slädhundsklubb ordnade åter ett välbesökt slädhundseminarium Kiruna. Föreläsare från såväl Kiruna som Alaska. Långdistansförare, veterinärer, sprintkörare, hunddressörer osv.

För mig var den största behållningen att lyssna till Mitch och Dallas Seavey. Framför allt Mitch föreläsning om vikten av en bra flockgemenskap och varför hundarna väljer att faktiskt vilja göra som man som förare önskar att de ska göra. Trotts att det kan innebära ett obehag som tex då man korsar ofruset vatten med sitt hundspann. Vilket speciellt vintertid inte är det behagligaste.

En annan del av de stora behållningarna är alla möten med gamla bekanta och nya bekantskaper. Det dricks kaffe, utbyts erfarenheter, handlas utrustning och folk har riktigt roligt. Många människor som man annars ser på Facebook finns nu här med kött och blod. Det tråkiga är att av alla människor på plats så har man inte hunnit hälsa på alla. Vet att det är bekanta som varit där som jag inte ens sett till. De har försvunnit i mängden av allt folk. 2015 blir det nästa slädhundsseminarium i Kiruna. Kanske ses vi då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *