Trapper Hunter kanadensare testad

Trapper Hunter kanadensare testad

Trapper_hunter_1
Trapper Hunter er en liten kanadensare som vi ofta använt som solokanot.
Trapper Hunter är en av kanadensarna som länge funnits i vår flotta. Den är ca 475 cm lång och 92 cm bred. Den korta, breda och trubbiga formen gör kanoten lite trögpaddlad på sjö. Dessutom är den ganska tung för sin ringa storlek.

Trapper Hunter har varit mycket slitstark med sin trelagers mjukplast. Den har gått många turer och givetvis blivit repig men inga alvarligare skador. Skrovet är flatbottnat vilket gör att den upplevs som mycket stabil på lugna vatten. Undersidan är helt slät varför jag tagit denna då jag själv farit efter små bäckar/älvar som är steniga. Inget kan haka fast så man far fram obehindrat över stock och sten.

Trapper Hunter är en liten kanot. Den rymmer inte speciellt mycket last om man är två som skall vara ute en längre period. Däremot så är den mycket lämplig för en person. Det är också därför som jag emellanåt kört den som solo och guidekanot på flera turer. Egentligen är den allt för långsam/trögpaddlad för att man skall köra den ensam.

Trapper Hunter gjordes i två modeller. En som mäter 520 cm på längden. Den Huntern som jag testat är den kortare varianten. Den längre har jag aldrig provat. Personligen skulle jag inte köpa denna kanot som ny igen. Dyker den upp begagnad för en rimlig peng så är det garanterat en slitvarg som tål mycket äventyr.

Trapper_hunter_2
Kanoten är försedd med ett primitivt bärok. Kanadensarens närmare 40kg gör det till en smärtsam upplevelse att bära den längre sträckor.

Trapper_hunter_3
Sätena fungerar bra även då man paddlar den ’baklänges’ som en solokanot. Annars föredrar jag säten med nät/väv som släpper igenom vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *