Fjällvandring med studenter

Fjällvandring med studenter

Fjällvandring_studenter_2
Studenter som njuter av fjällen.
Ett årligen återkommande arrangemang har under de senaste 10 åren varit fjällvandring med studenter. Rättare sagt internationella språkstudenter som pluggar svenska över sommaren.

Årets vandring gick från Kvikkjkokk och västerut. När det är vindstilla och varmt så är det ganska mycket mygg I år. Som tur är hade vi lite mer vind de två efterföljande dagarna vilket lättade på myggplågan.

Efter andra dagens tur mot Vallespiken blåste det på ganska bra. På hemvägen kunde jag inte längre se mitt lilla enmanstält. Gästernas tält stod kvar. Många tankar senare och framme vid lägerplatsen var det bara att konstatera att ett tält fattades. Mitt Hilleberg Soul med liggunderlag, sovsäck, videokamera, stativ och lite annat som lämnats kvar. Med en stor portion tur så hittades tältet sedan en bit ner I skogen. Det har helt sonika rullat iväg. Första gången att ett tält blåser bort för mig. De har kolapsat och blåst sönder men alltid funnits kvar. Nästa natt satt det betydligt fler pinnar I backen.

Fjällvandring_studenter_4
Smörboll och Midsommarblomster.

Fjällvandring_studenter_3
Svårt att motivera sig att sova då det är sånna fina solnedgångar.

Fjällvandring_studenter_1
Hit hade tältet blåst.

2 svar på ”Fjällvandring med studenter

  1. Hej Matti,

    oj, det måste vara en väldig konstig känsla att plötsligt sakna tältet. Tur att det hittades!
    När det gäller just Soulo-tältet, har du fått lite erfarenhet med det, så att du kan säga några ord om det som en liten pryltest?

    Jättekul och intressant blogg du har, jag gillar den!

    /Dirk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *