Säljer några kompisar

Säljer några kompisar

Siberian_husky_säljes_pelle
Working Husky Pelle. Som valp bodde han till stor del i min släde under vinterns turer. Varje morgon satt han i mitt knä vid frukosten. Idag är han stor och tror fortfarande att knäsittning är möjlig.
Under vårvintern har vi funderat hit och dit på en del av hundarna. Vårt sätt att leva passar helt enkelt inte alla hundar. Ibland blir de gamla och vårt intensiva liv blir för mycket för dem. Andra gånger kan det vara hunden som individ inte vill köra så långt eller så ofta som vi gör.

Vi har gjort det valet att endast ha hundar på vår kennel som platsar och har kapacitet att gå fullt ut. Det blir för mycket hundar om vi dessutom skulle ha ett tiotal pensionärer och ett gäng hundar som inte vill springa långt. Därför letar vi regelbundet efter nya hem till en del av hundarna. När vi säljer hundar är det endast till hem som vi känner och tror passar hunden. Det mestadels för hundens skull men även för den nya ägaren. De skall passa ihop. Annars flyttar inte hunden från oss.

Nu har vi gått igenom kenneln och det är några hundar som vi troligast kommer att omplacera. Även om vi hittar bra hem så är det tungt att skiljas från en vän som troget följt med på turer lite här och där. En vän som egentligen inte alls förstår varför den måste flytta. Letar du efter en siberian husky eller känner någon som letar så ta en titt på vår kennelsida Working Husky Kennel.

Siberian_husky_säljes_lisa
Neiman’s Dusk ’Lisa’. En äldre dam som gjort sitt hos oss. Hon föredrar soffa före snöstorm nuförtiden. Så har det inte alltid varit.

Siberian_husky_säljes_chicks
Team Luna-Tic’s Chicks. En ung tiik som bott hos oss ett drygt år. Hon förstår inte riktigt vitsen med långdistanskörning.

Siberian_husky_säljes_svenne
Neiman’s Svenne. Han arbetar för hårt för att det ska fungera vecka efter vecka med långa distanser. Dessutom blir det för mycket stress då över 30 hundar ska starta samtidigt. Han försöker vi hitta en mindre kennel till. Gärna tävlingsinriktad på kortare sträckor.

Siberian_husky_säljes_ele
Höglandsnäs Ele. En trevlig hund som tycker att vi kör för långt och för ofta.

3 svar på ”Säljer några kompisar

 1. Jag vågar inte läsa din blogg när du lägger ut sånt här… Luna-Tic, är hon släkt med Kokkos, eller bara lik ändå? Och Pelle!!! Måste byta bil, eller också inse att det räcker med Kokkos & Kirri. Åhhhhh…

  1. Som det ser ut just nu är Chicks och Svenne lösta.
   Pelle hade passat super för er… Bara en liten kastration kanske…
   Ett trespann är ju mer att köra med än ett tvåspann…bara så du vet!

 2. Mmmm, jag hade Chick i mitt spann i vintras. Hon var så go å söt :-). Tror jag hade Svenne också, stark o duktig.
  Hoppas vi kommer till er igen.
  /thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *