Torparliv och annalkande vinter

Torparliv och annalkande vinter

Torparliv_2
Att ha med bordecollisarna över allt är verkligen underhållande. Här hittade de en fantastisk lite plywoodbit som de lekte med, vallade och tuggade på.
Det är fantastiskt härligt att bo i eget hus utanför byn. Inga grannar direkt utanför knuten och vi har utsikt över sjön och några skogbeklädda berg direkt från våra fönster. Vi ser hur isen börjar lägga sig, vi ser hur isen smälter på vårarna. Vi kan följa naturens skiftningar direkt från vårt hem.

Snart kommer den eländiga och efterlängtade snön. På gården har vi massor av projekt som måste avslutas, kanoter som ska vinterförvaras, skräp som ska till återvinningen osv. Naturens skiftningar går fortare än vi hinner genomföra det vi önskar. Bo nära naturen innebär att snö ska skottas, bilar fryser ihop, tjällossning på gården och mycket annat.

Har i friskt minne än idag kompisen som flyttade från hus i skogen in till en lägenhet. Tidigt en morgon ringde han mig. ’Matti hör du!?’ Det brummade i bakgrunden och han fortsatte: ’Hör du traktorn som skottar snö OCH jag kan sitta här inne i värmen och dricka mitt morgonkaffe! Fattar du att livet är lägenhet.’

Torparliv_1
Det är en sån befrielse att få köra bort skräp från gården.

2 svar på ”Torparliv och annalkande vinter

  1. Tur att man kan välja!
    Jag bor hellre i hus, lite på landet med närhet till skog och mark. Men visst hade jag gärna haft en traktor som skottade infarten, det ska jag inte sticka under stol med. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *