En kaxig norsk blondin

En kaxig norsk blondin

Nina_skramstad
Här tränar Nina Skramstad och hennes alaskan huskysar på att bli omkörd av ett Siberian Huskyspann. Hösten 2006. En trevlig träningstur i Jokkmokksområdet med eld och fika. Stina syns längre fram med sitt spann.
Nina Skramstad är anmäld till Femundslöpet 600km 2013.Femundslöpets hemsida har hon skrivit i informationen att hennes målsättning är topp 10. Visst har hennes spann kapacitet till det utan tvekan. Hon är flink med att träna och sköta sina hundar på ett mycket bra sätt vilket bevisas av att hon ett år fick priset som bästa hundställ (bästa hundomhändertagandet) på Finnmarkslöpet.

Nina har intressant nog skrivit i sin målsättning att hon ska ’hålla supersiberianspannet med Matti Holmgren på måååånga mils avstånd’. Självklart så kommer det att bli många mils avstånd mellan oss och det med henne bakom mig! Hur skulle jag kunna bli slagen av en norsk blondin?

Visst råkar det ha hänt förr. 2006 på Finnmarkslöpet 500 körde Nina in på en fin 3:e plats endast 33 minuter efter vinnaren. Själv tuffade jag in på 9:e plats med dryga 3 timmar efter Nina. Men då hade jag stannat och kissat efter spåret ett antal gånger vilket Nina gjorde i farten, trots att det var -47C.

Under de år som Stina och jag har känt Nina så har hon alltid frikostigt delat med sig av kunskap till oss. Allt från utfodring, träningstips, utrustning, kontakter och massa mer som man behöver kunna för att ta sig igenom ett långdistanslöp. Stort tack Nina!

Nina kommer i alla fall att få se upp för nu kommer tåget från Lappland att lätta ankare. Inte för att jag tror på topp 10 för min del men det viktiga är att Nina ska komma bakom mig liksom hennes sambo Didrik Lindeberg Sand.

Matti Holmgren
Skulle Nina Skramstad köra fortare än mig!?

10 svar på ”En kaxig norsk blondin

 1. Jaha, du Matti, nå maner du til krig… Innen du har drukket alle dine kopper med te så har jeg stukket ifra deg i mørket. Det blir kanonkul å slå deg!

  1. Nä kära Nina… Inget krig.
   Du behöver inte vara orolig. Jag ska hjälpa dig att hitta till mål. Du vet ju att när jag är före dig på spåret så kan jag ringa och varna dig om det blir någon besvärlig passage. Se bara till att du har din mobil uppladdad!
   🙂

  1. Vi har ringt till Femundlopet och de jobbar febrilt med alla anmälningar som droppar in. Vi är anmälda, vi har betalat startavgiften så nu… nu…är det kört!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *