Vill du verkligen ha en husky?

Vill du verkligen ha en husky?

Vill du verkligen ha en husky? Såhär års släpper de hundarna som bor ute vintertid massor av päls. Vissa har släppt klart sin vinterpäls redan i maj medan andra släpper först framåt hösten. Olika individer tycks vara olika liksom att det kan skilja från år till år.

Bor hunden inomhus året runt släpper de i regel lite hela tiden men aldrig riktigt lika mycket som de som bor ute mycket. Det blir mer utspritt under året men även utspritt inomhus. Det finns ju andra hobbys som skräpar ner betydligt mindre som man kan överväga också…

16 svar på ”Vill du verkligen ha en husky?

 1. Ja men tänk på alla dom små fågelungar som bor varmt och gott tack vara det finns god tillgång till huskypäls att isolera boet med, det kanske går att tilläggsisolera huset om man har många hundar… 😉

 2. Lite päls har ingen dött av ;).
  Är det någon som testat att använda pälsen till nåt? Vet att en samekvinna förr gjorde handskar och mössor om man skickade päls till henne. Har provat handskarna, riktigt varma :). Vet inte om hon håller på än?

  Brukar spara lite päls ute åt fåglarna, kul att se pälsen i fågelbon sen :).

 3. Lite päls har ingen dött av ;).
  Någon som använder pälsen till något? Vet att en samekvinna gjorde handskar och mössor förr om man skickade dit underull, vet inte om hon håller på ännu? Har provat handskarna, riktigt varma.
  Brukar spara lite päls ute åt fåglarna, kul att se pälsen i nåt fågelbo sen :).

 4. Jag säger till i god tid innan nästa resa till Jokkmokk. Så du kan spara ihop lite.Jag färgar ju ull med svamp men det går lika bra att färga hundhår!
  Ha det idag kommer Åsa md fam hem Klas fyller år.
  Birgitta

 5. Så himla roligt! Fick mig ett gott skratt. Jag har bara 4 st som bor inne. Jag älskar att borsta deras pälsar, men visst ibland kan det bli för mycket. Din blogg är verkligen bra och rolig. Ha re gott!

 6. Hellre ett liv med hundgår överallt än ett liv utan hund <3
  Fast har man päls som Qenzo så blir det inte mycket löshår… Hans underull är så mjuk att den tovar ihop sig istället för att falla lös…. Kräver mååååååånga timmars pälsarbete i flera veckor. Vintertid har han dessutom så mycket underull att hans mjuka täckhår står rakt ut och därmed fylls pälsen med snö…. Har ibland god lust att raka bort all päls, men då lär det bara bli värre när den växer ut igen =(

 7. Jag håller med Sofia, hundhår slår alternativet ingen hund med slädlängder! Och då har jag själv pälsras (dock inte husky – nu). Man får ta det onda med det goda, helt enkelt.

  Raka hunden är nog ingen bra idé däremot, det kan lätt leda till värmeslag eftersom den tappar en viktig möjlighet att åtminstone reglera temperaturen. Även om man så klart ibland är lockad att göra det.

 8. Fördelarna med Huskys överväger, men den den som uppfann dammsugaren är jag evigt tacksam 😉 Jag ska prata ihop mig med Ele och Bibbi om att komma oss iväg och hälsa på hos er vid tillfälle, så jag får se hur ni har det! Ps. Stina har lovat bjuda på kaffe och fika :):):)
  Ha det gott!!!

 9. Ha ha, jag inte kan jag tänka mig någon annan ras. Skickligt av dig att inte få så mycket hår på kläderna. Själv brukar jag se ut som en pälsboll efter att ha borstat mina. De som tackar och tar emot är småfåglarna. En gång hittade jag ett övergivet fågelbo, det bestod i princip bara av huskyhår. De fågelungarna hade knappast behövt frysa :).

 10. Vilken rolig film 🙂 Min första hund var en Shiba. Liknande päls som en husky men tack och lov inte lika stor. Trots att hon blev nästan 16 år förvånades jag varje säsong av hur mycket päls det fick plats på en sån liten hund! Vågar inte tänka på hur det ser ut hemma hos med större hundar med polarpäls 🙂
  //Linnea, Mamma Vild

 11. Hej!

  Känner igen hårmängden. Våra två sibirier bor inomhus ett par månader till så hittills har de fällt lite titt som tätt. Vad använder du för borste? Skulle behöva tips på bra borste, de som vi provat hittills har varit lite halvdana.

  Må så gott!

  /Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *