Border Collie personligheter

Border Collie personligheter

Jowiks_flippa
Jowiks Flippa är ett arbetsmonster. Jag har aldrig förr sett en hund med sådant behov av att alltid aarbeta. Igår fick hon följa på en norrskenstur och nöjdare hund får man leta efter. Här innifrån kåtan. Hon älskar att springa med spannet, hälsa på gästerna, agera polis vid kåtan och hållla koll på allt från korv till slädhundarna som vilar framför släden.
Flippa och Issa är våra två Border collies. De är totalt olika personligheter. Nu under den senaste veckan då tempen varit under -30C så har de fått stanna hemma från turerna. Issa trivs helt okej med det bara hon får lite klappar. Flippa däremot blir rastlös och måste få arbeta.
Fäktagårdens_gissa
Fäktagårdens Gissa som vi kallar för Issa. Hon är inte arbetsskygg men lite räddd för får, föredrar att recensera filmer från soffan istället för att jobba ute om det regnar eller är allt för kallt.

3 svar på ”Border Collie personligheter

 1. Bordercollies i allmänhet är härliga hundar, Issa och Flippa verkar vara det i Synnerhet! Mina farföräldrar, och nu mina föräldrar, har alltid haft bordercollies (och får), och det är så himla kul att de är så olika allihop! Både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Smarta och roliga är de iaf allihop! Hoppas på fler border-bilder här på bloggen 🙂

  //Ulrika

  1. BC är så grymt snabba i huviudet att man knappt själv hänger med ibland…
   De kommer garanterat på fler bilder. Tyvär så är svarta hundar svårfotat i vinterlandskap…skulle köpt en BC med annan färg!
   😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *