Hemma med guld och silver

Hemma med guld och silver

Nordic_open
Här rastar vi hundarna i Hoting. Det är riktigt skönt att rulla norrut mot Lappland!
Dagens etapp blev riktigt spännande och rolig. Vid mellantiden hörde jag att jag kört in en hel minut på Jenki. Då kändes loppet nästan som i hamn. Jag viste att mina hundar gick avsevärt mycket snabbare uppför redan första dagen. Idag borde de vara ännu större skillnad då mitt spann i princip inte påverkats ett dugg av tidigare dagars körning.

Plötsligt ser jag ett spann framför mig och snart är jag ikapp. Vi kör en bit sida vid sida och pratar med varandra. Jenkis spann är ganska slitet. Han gratulerar och jag tackar för en hund jag fått av honom. Freddy Kruger som Stina och jag har kunnat använda i vår avel. Sedan är det dags att dra igen för Stina kommer antagligen starkt flåsandes bakom oss någon stans.

Väl i mål står vi och pratar och plötsligt är Stina där. Hon fick dagens absolut snabbaste tid. Jag segrade med 10 sekunders försprång efter tre dagars körning. Stina tog silver och Jenki på bronsplats dryga minuten efter oss.

Just nu sitter vi hemma igen ca 800km norr om Åsarna. Vi har hälsat på Urban och hämtat två hundar. Svenne och Chicks. Svenne är grymt fin och har en intressant stamtavla för avel om han platsar i spannen.

Oinakka_extreme
Jag lånar ut min sprintsläde till familjen Wahlbeg. Överväger att sälja den då jag hellre kör långa lopp.
Neimans_svenne
Neimans SVenne är en energisk kille. Gissar att han behöver träna på att koka kaffe i skogen...

Rosa och Ulva som hade ömmande bogar markerar ingenting längre. De är pigga och glada. Vi kommer ändå att ge dem ca 1-2 veckors vila för säkerhetsskull. Bogskador skall man verkligen ta på största alvar.

15 svar på ”Hemma med guld och silver

 1. Grattis igen och igen och igen 😀 men int ska du väl sälja sprintsläden Mattis – ge den åt Stina som kör så snabbt 😉

  1. Njaa… Vi säljer nog sprintsläden. Det får bli längre distanser. Nu ska vi klå alaskan spannen… 😉

 2. GRATTIS till guld-, och silvermedaljerna! Visst märks det på turisthundarna att det är kul att slippa turister i släden och springa fort istället!

 3. Grattis till medaljerna! Det var en fröjd att se er innan, under och efte tävling, en sån kärlek och ett sånt härligt sammarbete 🙂 underbart!

  Hälsningar
  AC med fyrspannet riesen/cocker

  1. Gu vad det såg härligt ut med ditt spann! Av alla spann så är det det enda som jag riktigt kommer ihåg. Du borde verkligen skaffa sponsorer och några fler hundraser och göra en grej av det! Skulle vara kanon för sporten och så folk ser att det måste inte vara framavlade slädhundar!!!
   🙂
   Kör så det ryker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *