Norrut igen…

Norrut igen…

Siberians_fun_run
Två av Fun Runs goa Siberian Huskys.
Under söndags förmiddag gjorde vi ett besök i varghägnet på Kolmården. Fick en hel del bilder där som jag ska visa senare. Det var utan tvekan en upplevelse som kan rekommenderas trots att jag rent generelt är emot djurparker men som sagt jag ska skriva mer senare.

Innan vi började hemresan svängde vi in hos Joakim och Josefin på Snowshadows kennel. I sommras köpte de Vega från oss och det är som alltid härligt att se hur en av våra hundar hittat hem. På kenneln stod nu 8 hundar som används för drag, lite utställning osv. Efter en del kaffe och te hade vi gått igenom avel, hundträning, arbete, vilka som känner vilka osv. så som det alltid är.

I Stockholm plockade vi upp Jenki som behövde lift hem. Nu blev det ännu mer hundprat, hundfoderprat, träningsprat, slädprat, hundavel osv. Sånt som gör en dryg bilresa lite kortare.

Under måndagen har vi gjort en snabbvisit hos Britt-Mari och Maria på Fun Run kennel. Här har vi tittat på två hanhundar som är planerade att nyttjas i vår avel under de kommande åren. Arne N dök också upp här och tillsammans med Maria och Brittan lyckades vi snacka en hel del hund förståss.

Kvällen har vi tillbringat hos mormor i Åre. Middag och massa prat om ditt och datt. Mormor är egentligen mycket före sin tid med mycket tankar om ekologiskt odlad mat, rättvisemärkningar, miljöavtryck som man lämnar osv. Idag är hon 94 år och bor mitt i Åre och är kanske en av de sista gamla Åreborna. En av de som sett hur Åre gått från en lite fjällby med gårdar till ett turistmetropol.

Gäststugan
Här är en av de fina stugorna som vi bodde i hos Stinas syster med familj.

Snowshadows_kennel
Här på studiebesök hos Snowshadows siberian kennel. Snyggt och bra för hundarna!

Fästing
I norr har vi björn, mörker och kyla men det är ingenting jämfört med dessa fästingar! Här en som Joakim just plockat på en av hundarna.

Hundmatskvarn
Britt_Marie visar Arne, Stina och mig hundmatskvarnen. Den ska klara över 2000kg/timme!

4 svar på ”Norrut igen…

    1. Man skulle utan tvekan kunna resa omkring en månad och bara besöka trevligt hundfolk!!!
      Prata avel, träning, hundar, hundmat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *