Kvällsmatning i hundgården

Kvällsmatning i hundgården

Hundgårdsbestyr_i_regn
Oavsett väder så ska hundarna få sin mat, mockningen måste göras och hälsningscermonierna är ett måste!
En sån dag… På morgonen damp det ner 900 kg priima frusen hundmat på vår gård. Vi sambeställer med andra kennlar så nu ligger det 440 kg i vår frys och resten är hämtat av våra kollegor. Stina körde sina hundar idag ca 15 km. Själv så har min dag bestått av telefon, e-mail och en cykeltur upp på byn. Snart ska nog våra bilarna komma från verkstan, vattenledningen in i huset skall bytas och avloppet fixas till lite.

Ute i hundgården är det inte alls roligt att mocka. Blött och tråkigt. Hundarna är däremot glada och vill springa omkring, hälsa och leka. Helst alla på en gång! Nu ligger de i sin torra halm mätta och belåtna. Vi ska ordna en panna te medan regnet smattrar mot stugtaket.

Uliman och Pelle är på bra humör!
Uliman och Pelle är på bra humör!

Blom_ i_hundkoja
Blom är inte så imponerad av regnandet. Det räckte med 15 km träningstur i regnet...

Kväll_hundgård
Välkommen till vår vardag... Detta är faktiskt ett av de viktigaste kennelsysslorna! Man kan utläsa en hel del hur hundarna mår.

2 svar på ”Kvällsmatning i hundgården

  1. Matti – du är SÅ KLOK, det är bara talet som fattas :-). Visst är det så, av hundarnas avföring kan man läsa ut nästan allt!!! En del ”storkennlar” har handlers till att plocka skit – skulle jag aldrig överlåta år någon annan, i alla fall inte varje dag. Hundföraren bör plocka skit för som sagt, då får man ett bra kvitto på hur hundarna mår. En skitsak kanske – men en VIKTIG sådan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *