Inselning av hundspann

Inselning av hundspann

Här är en filmsnutt från en inselning av mitt hundspann häromdagen. Vi strävar efter lugna hundar i starten men här var de lite gnälligare än vanligt. Filmandet gjorde att saker drog ut på tiden och de blev lite rastlösare än vanligt vilket var en bra provokativ träning. Det är oftast bra att uppsöka sådana situationer som gör att rutiner förändras för då kan man lära sig något nytt.

11 svar på ”Inselning av hundspann

  1. Man ser hela filmen om man klickar på texten ”Sela och starta ett hundspann” så man kommer till youtube, mycket bra film och dina hundar har de bra dom ser ut att stortrivas!!!

 1. Kul att se… och vilket jobb bara för att ta sig ut med jyckarna 😉
  Kunde se hela filmen utan avbrott… ända härifrån ”asturalien”.

  1. En fråga… har varje hund sin egen sele?
   Jag förstår naturligtvis att varje hund har en sele… men är en sele anpassad för en speciell hund… eller är det mer som ”one size fits all”?

   1. Några få hundar har individuella selar. Annars har vi 5 standardstorlekar som vi använder. Olika modeller/tillverkare har olika ’steg’ mellan storlekarna så det gäller att hitta något som man tycker passar till sina egna hundar. Sedan kan en hundbyta storlek under säsongen. Fet-mager-musklad osv.
    / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *