Frusen mark och slitna klor

Frusen mark och slitna klor

Skadad_tass
Frusen mark sliter extra på tassarna. Under träningsturerna får man kolla lite extra efter vägen och socka nytt om det behövs.
Låter man hundar springa mycket måste man lägga energi på att ta hand om tassarna. Är underlaget hårt som idag då marken var frusen blir slitaget extra stort. Inför varje träningstur kollar jag varenda tass och varenda tå på varenda hund. Kollar så att det ser okej ut. De hundar som har slitna trampdynor eller slitna klor får sockar på sig av corduratyg eller gummi. Ibland får de stå över något träningspass. Ibland vilas hela spannet i förebyggande syfte.

Vi snackar om 16 hundar per träningstur och i dagsläget har varje hund fyra tassar vardera med fyra tår och en trampdyna per tass. Det blir 64 hundtassar som skall kontrolleras. Med andra ord 256 tår med klor samt 64 trampdynor.

Under dagens träningstur fick 2 hundar så pass nednötta klor att de började blöda lite. Det ser alltid värre ut än vad det är. Sockar på så att det inte slits mer är åtgärden. Detta är ett vanligt problem som inte är speciellt allvarligt om man sköter det bra.

2 svar på ”Frusen mark och slitna klor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *