Webbförsäljningen ser bra ut

Webbförsäljningen ser bra ut

Isbad
Vi kan ta det cooooolt och pusta ut! Bilden är tagen under en isvaksövning här i Jokkmokk.
För att ta detta från början. Stina och jag driver ett litet guideföretag i Jokkmokk, Jokkmokkguiderna. Vi har inga ekonomiska muskler att kunna driva stora kampanjer. Vi får istället jobba utifrån en typ av gerillamarknadsföring. Små resurser och att spela korten rätt.

Webben är vår viktigaste säljkanal utan tvekan. Den är enkelt byggd i WordPress och vi tar nästan alla bilder själva. Jag skriver de flesta texterna och Stina korrekturläser och översätter till engelska. Uppskattningsvis jobbar vi nog 10-20 timmar/vecka med marknadsföringen om man slår ut det på ett år.
Vi följer webbstatistiken med hjälp av google analytics och det ser riktigt bra ut jämfört med tidigare år. Att det dessutom resulterar i fler bokningar är fantastiskt. Tidigare år brukar vi sitta med oro under september till november och fundera varför inga bokar. I år har folk börjat boka på ett helt annat sätt!
Vi har ingen annan försörjning än vad företaget drar in. Inget lönearbete. Alltså måste vi förlita oss helt till hur det går med bokningarna. Det är värt mycket att vi kan pusta ut inför den kommande vintern!

Ta gärna en titt på vår företagssida där vi säljer hundspannsturer, självguidade kanotturer, med mera.

2 svar på ”Webbförsäljningen ser bra ut

 1. låter som att jag skulle kunna behöva lite tips från er ang detta 🙂 jag har inte samma inriktning som er, men har oxo bara webben att lita på till det mesta. Det är ett pusslande och försöka få det hela att bli så som man tänkt. Kanske ni har lust att skriva lite om VAD ni gör, vart ni visar er på nätet, upplägg, endera i blogg eller via mail? hade varit MYCKET uppskattat 🙂 Ha en go vecka!
  mvh
  /Ulrica Ö

  1. Jag kan berkligen rekommenderä böcker från ett förlag som heter Redaktionen!
   Kolla in boken ’169 superenkla saker som tar din sajt till toppen hos sökmotorerna’
   Jag skriver nog något hit till bloggen senare om hur vi jobbar. Konkreta tips.
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *