Veterinärbesök och bilhaveri

Veterinärbesök och bilhaveri

Ele_o_stina
Ele lugnade sig ganska lätt trotts att allt var nytt.

En av våra 4 månaders valpar sprang omkull ute på gården i Lördags. Gasen i botten med syrran Bibbi och så slant det i en kurva. Sånt händer ju alltid med valpar men ibland så får man en känsla av att detta blev inge bra. Nu på måndags morgon markerade hon fortfarande så Stina ringde veterinären i Gällivare, 10 mil norr om Jokkmokk. Vi ville vara helt säkra på att kunna utesluta en fraktur.

Väl hos veterinären så kunde han konstatera att skadan satt runt skulderbladet. Inget brutet utan troligast endast en sträckning. Det kan vara en spricka i bogbladet men vi uteslöt röntgen eftersom att den enda skillnaden på behandling är hur länge man vilar hunden. Vid sträckning 3-4 veckor och vid spricka 4-5 veckor för en ung hund. Ele slapp en sövning/lugnande medel samt att vi sparade en del pengar. Det lönar sig alltså ibland att fråga sig vad blir skillnaden i behandling om man får veta det ena eller det andra. Nu blir det vila 4-5 veckor samt metacam som lindrar smärta och är antiinflammatoriskt.

På vägen hem han vi shoppa lite på Northstar Trading, köpa B-vitamin på Grangården samt fika på AllaTiders cafeterian. 20 km kvar till Jokkmokk dog vår bil och Volker kom som en räddande riddare och bogserade oss hem.

Bilhaveri
Bilen dog då det var 20 km kvar hem. Det innebär i princip 20 km till närmaste bostadshus då vi bor ganska glest i Jokkmokks kommun.

2 svar på ”Veterinärbesök och bilhaveri

 1. Trist med Ele, men skönt att slippa söva! Inget nytt om Hilda? Och vilken himla otur med bilen:-( hur ska ni nu ta er till Kiruna? Ska jag komma och hämta er?
  /Ele i Pite

  1. Hilda äter bra till och från. Blodproven visade höjda levervärden och en tendens till en infektion. Inatt har hon inte druckit lika mycket vatten som vanligt så antibiotikan som hon får, ger förhoppningsvis resultat.
   Bilarna…att Forden rasade var inte oförväntat. Den köpte vi ju bara för att ha något medan våra ordinarie bilar är på motorbyte… Vi har blivit lovade att få pickupen från verkstaden nu i veckan.
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *