Vattentätt packad sovsäck

Vattentätt packad sovsäck

Drybag_ventil
Drybak på 5 liter med ventil från Pacific Outdoor.

I Jokkmokk strilar regnet igen. Lite mysigt på ett sätt men vi har två stora hundspann som ska ut på träning idag. Hade hellre haft en klar och kall höstmorgon.

Förra hösten köpte jag två små, 5 liter, packsäckar från Pacific Outdoor. Jag har nämligen sökt efter en vattentät bag som har en pysventil. Man fyller bagen med kläder eller sovsäcken och försöker därefter få ut så mycket luft som möjligt på traditionellt sätt. Man rullar ihop och stänger sedan säcken. Därefter sätter man sig på säcken och öppnar ventilen. Vipps så pyser resten av luften ut. Från och med nu skulle sommarsovsäcken förvaras riktigt vattentätt.

Då Stina skulle provpacka sin sovsäck revs den vattentäta påsen helt sonika sönder. Stängningsanordningen lossnade från resten av påsen. Min bag har hållit hela sommaren men jag har varit mycket försiktig då jag packat. Stinas bag ska vi skicka till reklamation nu och se vad de säger.

Avslutningsvis kan man säga att bagen kostade 200-300kr. Den är lätt och det är kanonbra med ventilen. Tycker att Stinas bag gick sönder på tok för lätt med tanke på priset. Jämför man med den bagen jag testade tidigare, från Outdoor design, utan ventil så håller de betydligt bättre och kostar bara bråkdelen av pengarna. Men som sagt ventilen är en praktisk liten sak.

Drybag_ventil_2
Ventilen är en liten praktisk grej som underlättar attt fåut luften ur bagen. Men absolut ingen livsnödvändighet!

Dry_bag_3
Stinas stängningsflerp revs av redan första gången hon provpackade sovsäcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *