Packlåda till fyrhjulingen

Packlåda till fyrhjulingen

Packlåda_atv
Just nu sitter lådan bak på min fyrhjuling men man kan lätt flytta fram den om man vill lasta något annat bak.
Vattenskålar, kaffepanna, hundsockor och mycket annat ska ju med på träningsturerna med hundarna. Vi hittade en aluminiumlåda hos butikskedjan Jula för 495kr. 76×24,5x32cm är måtten och den är gjord av aluminium durkplåt.

Lådan är inte riktigt färdig då den kommer. Vi satte en fönstertätningslist i locket så att locket dels slutar att slamra men dessutom håller fukt och skit på utsidan. Vill man kan man bulta fast lådan i fyrhjulingens pakethållare. Vi valde den enkla varianten att spänna fast handtagen då vi vill kunna ta loss boxen lätt och snabbt.

Vad behöver man ta med sig på turerna? I min låda finns följande utrustning med: Vattenskålar, hundsockor i tyg och gummi, yxa, kniv, tändstickor, kaffepanna, te/kaffe, kåsa, vattenflaska (som jag fyller då jag passerar en bäck eller sjö), choklad, torra kakor (som håller sig), tändstickor, toalettpapper och lite torrfoder till hundarna. En liten förstahjälpen väska hör också till standardutrustningen. Allt vattentätt packat i drybags.

Under mina träningsturer kan jag nu bestämma från en stund till en annan ifall jag vill ta en paus i skogen. Göra eld, koka en panna te, äta lite kakor och snacka hundarna med någon näve torrfoder. Jag kan helt enkelt njuta av träningsturerna där ute med hundarna!

Packlåda_fyrhjuling
Jag satte en bill liggunderlag i botten för att minska skrammel. Vattenskålarna står i en avkapad hink för att allt inte ska bli blött.

Packlåda_fyrhjuling
Fönstertätningslist fungerar bra att täta med.

2 svar på ”Packlåda till fyrhjulingen

  1. Bra tips Matti. Jag letar just efter en sån här låda. Och nu öppnar Jula en butik om 1½ månad i närheten. Jag är lite gammal och bekväm av mig så jag har gjort i ordning några strategiskt placerade rastplatser i mitt träningområde. Med bänk, eldstad och allt. /Ola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *