Outlet i Kebnekaise

Outlet i Kebnekaise

Tierra Ace Softshell Jacket
Stina här i den nya Tierra Ace Softshell jackan.
Förra veckan då jag passerade Kebnekaise fjällstation var det utförsäljning av alla kläder. Friskt kastade jag mig in i deras hyllor och botaniserade. Halva priset på varans märkning. Ordinarie priset på en jacka jag hittade var 1700 kr och först nedsatt till 850 kr och därefter 50% på det!? Alltså 425 kr för en softshell jacka! Den satt förvisso som ett korvskinn på mig men glad över det låga priset hamnade den snabbt på disken!

Väl hemma lyckades Stina få syn på denna Tierra, Ace Softshell Jacket och såg att den passade henne bättre än mig. Nu får jag väl istället glädja mig åt att se på henne och att hon har en ny jacka…
Jackan verkar vara bra sydd för vinterbruk då den inte är av den tunnaste kvalitén. Vi har nämligen ofta en softshell under den tjocka parkasen. När vi sedan arbetar med hundarna eller trampar spår med snöskorna slänger vi av oss parkasen.

Sist jag hade en Tierra jacka svor jag att aldrig mer använda Tierra. Jag hade då köpt en Cassin Ridge skaljacka. Deras då extremaste jacka som enligt broschyren var gjord för extremt friluftsliv och klättring. Det här var under slutet av 90-talet. Jacka efter jacka tog in vatten på ryggen, axlarna och armarna. Jag tog i princip på mig jackan ny och drog till fjälls och kom hem sur och blöt. Vi snackar alltså 4-5 jackor på några månader. Då ringer någon från Tierra och undrar lite:
– Du lever av friluftsliv va?
– Ja, det kan man kanske säga.
– Jaha, ja just det! Nu är det så att vi gör inte kläder för sådana som dig så det blir inga fler reklamationer…

Vad säger man? Någon av jackorna hann jag kanske använda 8 veckor men hallå, det regnar inte varje dag och även Matti går klädd som vanligt folk ibland! De gick ju sönder i samma moment som jag drog dem på mig!? Man fortsätter att marknadsföra sig än idag, som det perfekta valet för seriösa expeditioner och bergsguider om jag har förstått allt rätt. Men som sagt, outletpriser är ju lite annorlunda. Kanske har kvalitén skärpts. Framtiden får utvisa…

Tierra Ace Softshell jacka.
Det ser ut att vara bra sömmar på jackan.

Skadeglad jackägare
Stina har skadeglatt lagt beslag på jackan som jag trodde var min...

4 svar på ”Outlet i Kebnekaise

  1. Guuud, sååå snygg flickvän du har Matti, både med o utan jacka…Och lika fin på insidan, fatta vilken pärla du har charmat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *