Rut får sig ett nummer på hemmaplan

Rut får sig ett nummer på hemmaplan

Working_husky_rut
Working Husky Rut som ledare (till höger) tillsammans med sin son WH Xtreme. R-kullen är övervägande bra ledarhundar. Även några ur X-kullen har blivit bra ledare.
Rut är ju som sagt i höglöp och i grannlandet i väster fick hon sig ju inget nummer, tyvärr. Däremot så hade vi en kombination här hemma som vi funderat på att göra om ett eller två år. Mauro och Rut. Beslutet var enkelt och snabbt så nu är Rut nöjd och glad. Å-kullen kommer om ca 2 månader.

Rut och Mauro är kusiner så det blir en förstärkning av C-kullen, WH Casper och WH Cissi. För övrigt så är resten obesläktat. Det vi vill komma åt med denna parning är M-kullens arbetshuvud och uthållighet i kombination med R-kullens ledaregenskaper. Hur det sedan blir i verkligheten får vi se om ca två år då vi kunnat arbetstestat dem.

Hundavel är så spännande. Det finns massor av teorier, man läser stamtavlor, kollar på faktiska egenskaper, gissar om andra egenskaper osv. Sedan parar man och därefter börjar arbetet. Valpar ska fostras, köras in och dresseras och sedan utvärderas. Blev det som man trodde eller inte? Ibland har en tjuvparning gett super hundar medan en totalplanerad kull har blivit fiasko.

Working_husky_mauro
Working Husky Mauro är egentligen en för stor hanhund med sina närmare 30 kg men hans arbetshuvud är det inget fel på.

Ett svar på ”Rut får sig ett nummer på hemmaplan

 1. Hej,
  Jag gillar verkligen din blogg med alla tips och ideer som du delar med dig av. Har själv SH men bor i snöfattigt land.
  Jättekul om du skriver i bloggen hur du kommer att jobba med dina valpar. Har stora planer ( för mig stora planer) att köra vita bandet med mina huskies om 2,5 år. Har just därför en nyfödd kull med Fun Run Tex och Finnemarka’s guy -linjer.

  Har också en ung hanne (2 åriga Silver från Fugitive) som är mycket följsam och samtidigt kraftfull med enorm dragvilja och ett ”självtänkande”. Har du några tips hur jag kan bygga upp honom till en riktigt bra ledarhund??

  Hälsningar
  Serena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *