Tillbaks på skidor från Skinbased i Finland

Tillbaks på skidor från Skinbased i Finland

Skidor var under hela min uppväxt ett favoritsätt att färdas vintertid för mig. När jag var riktigt liten staplade jag mig fram och när jag blev äldre så blev det något elegantare. När sedan hundspannsturerna tog allt mer plats i mitt liv byttes skidorna mot hundspann och snöskor. Skidorna blev helt enkelt för otympliga på släden och dessutom så fungerade snöskorna tillsammans med alla sorters skor.

Efter att flera gånger stött på lyckliga människor med Skinbase skidor så ökade min nyfikenhet. Snöskoskidor med skinn under. Detta ger ju ett betydligt bättre glid än en snösko som är otroligt tråkig utför. Dessutom ger de fäste uppför och får liksom det bästa från två olika världar. 

OAC Skinbased WAP 129 blev slutligen modellen som jag fstnade för. Den har en allroundbindning som passar alla sorters skor. Kort och smidig så att den får lätt plats på skotern eller i hundsläden. Den saknar även stålkanter och blir därmed lämplig att använda runt hundarna.

I denna film får ni se lite hur dessa WAP 129 fungerar. OAC Skinbase har flera olika modeller av skidor. Söker du ett par skidor så ta en titt på deras hemsida. Jag kommer att använda dessa under denna säsong så ni kommer att kuna se mer av dem i filmerna på vår Youtubekanal.

Lev och må så hörs vi!
/ Matti i Jokkmokk


Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *