Högtryck inför vintersäsongen

Högtryck inför vintersäsongen

Högtyck_inför_vintersäsongen_4
Här kan man snacka om snötyngda skogar…
Just nu går vi på högtryck inför vintersäsongen. En del gäster har redan varit ute på kortare turer med oss och våra hundar. Till veckan som kommer startar jag ut på första fyradagarsturen. Just nu har vi lite problem med spår då det i princip endast är vi som färdas i landskapet. Det gör att alla leder och spår som vi behöver måste vi själva öppna med allt vad det innebär.

Både Stina och jag har ont över allt i kropparna. Det är några timmar per dag ute med hundspannen som skall tränas. Sedan blir det skoter, skotta snö, hugga bort omkullfalna träd som ligger på lederna och lyfta spårprepareringsutrustningen då den fastnar i stubbar eller vatten.

Vi klagar egentligen inte. Däremot är vi så trötta att vi somnar både här och där. Men vi vet att det är så i princip varje år vid denna tid. Jag personligen triggas ju dessutom av utmaningen att pressa mig själv.

Bokningsläget inför den kommande vintern ser åter igen ut att bli riktigt bra. Varje dag droppar det in förfrågningar på mailen som skall besvaras. Gamla gäster som vill komma åter och nya gäster som hittaat till oss från hela världen. Internet är verkligen helt fantastiskt för ett litet företag som oss.

Till denna blogg finns så mycket jag gärna skulle skriva om. Friluftskunskap, hundspannskörning, ekoturism, småföretagsamhet, naturvård/miljö, naturen och kulturen här i norr, glesbyggdspolitik och massa mer. Tiden vill tyvärr inte riktigt räcka till så därför kommer inte inläggen så tätt som jag själv skulle önska och inte alltid så djuplodande texter om olika ämnen heller.

Högtyck_inför_vintersäsongen_5
November och decemberljuset i Lappland måste upplevas.

Högtyck_inför_vintersäsongen_3
Byte av variatorrem ute i skogen är ju också nått man kan roa sig med.

Högtyck_inför_vintersäsongen_2
Det här med barnarbetare är nog någonting man skulle kunna systematisera för att spara tid.

Högtyck_inför_vintersäsongen_1
Ett fåtal gäster har redan börjat komma med på våra turer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *