Trädtältet Tentsile Connect

Trädtältet Tentsile Connect

Tentsile_caonect_2
Bäddar med sovsäckar och liggunderlag. Man behöver helt klart isolering underifrån om luften är sval.
Stina har länge suktat efter en hängmatta. Främst för att sätta upp den här på gården så att man enkelt kan sova ute sommartid. Problemet med hängmattor för oss hundägare är att vart tusan sätter man hunden?

Tentsile är ett företag som har tagit detta med trädcamping till en ny höjd. Det är ett tält som man spänner upp mellan träd. Nu har vi införskaffat ett tvåmans trädtält, Tentsile Connect. Tentsile har en del olika modeller som man kan hitta på deras hemsida. Connect fungerar lite som två hängmattor bredvid varandra men med ett myggtätt tält över.

Kvalitetsmässigt känns det inte som samma klass som ett Hillebergstält. Det är lite sämre detaljer helt klart. Yttertältet är svårt att montera och sedan enkelt öppna upp så man får utsikt. Viss del kan bero på att vi helt enkelt inte har lärt oss hur man skall använda det. Däremot så tycks det vara regntätt, klara sig från kondens och man sover mycket skönt där mellan träden.

Ska man köpa ett trädtält eller inte? Om man bor så man kan ha det uppmonterat på gården är det en kul grej. Man slipper markkondens, insekter osv som ofta kommer på marktält som står uppsatta under längre perioder. Detta är inget som man tar med sig ut på långtur då vanliga tält har så pass många fördelar och är mycket lättare. På gården däremot så gör det att man enkelt kan gå och lägga sig ute i det fria helt skyddad från regn och mygg. Bara du, hunden och naturen.

Tentsile_caonect_1
Det ser lättare ut att sätta upp än vad det är men övning ger färdighet.

5 svar på ”Trädtältet Tentsile Connect

    1. Ja…det har vi inte upplevt som något problem! Märk dock att vi har den modellen som är helsydd. Det finns en modell där man hänger upp myggnätet inifrån. Den modell vi har är tvärt om. Man hänger yttertältet över myggnätsinertältet.
      / Matti

  1. Tack för recensionen! Var får man tag på tältet? Är det bara tentsile.com som gäller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *