Vintern kommer

Vintern kommer

Vintern_kommer_3
Det är en fröjd att se Stina vira ihop en stelfrusen vattenslang för att i nästa moment tappa taget och den rätar ut sig som en fjäder. Om jag hade vågat skulle jag sitta där med min kaffekopp men istället försöker jag se upptagen ut med nått annat…

Vintern kommer nu. Inget att ens diskutera! Isarna på Skabramsjön ligger och skridskoåkare pratar om 5-6 cm bra is. Får vi några dagars kyla och lite snö så kommer vi att börja trampa spår med skotrarna.

På gården har vi kanoter, paddlar, vattenslangar och en massa annat som borde fixats för en månad sedan. Igår gjorde vi ett ryck och lastade undan det mesta. När kanoterna läggs för vinterförvaring så är det ett gruvsamt konstaterande att vi han inte allt som man egentligen önskade. Det innebär i och för sig att det finns kvar ett och annat inför nästa sommar. Livet i Lappland blir som inte direkt långtrååkigt. De markanta säsongerna sätter verkligen guldkant på livet.

Vintern_kommer_2
Paddlar av alla de slag…

Vintern_kommer_1
Ser redan fram emot islossningen då kanoterna åter får sjösättas…

Vintern_kommer_4
Stina hittade min huggare som varit borta hela förra vintersäsongen. Ibland misstänker jag att hon faktiskt gömmer saker själv för att sedan hitta dessa åt mig så att jag skall känna mig sådär skyldigt tacksam… Det händer nämligen allt för ofta att Stina hittar det som jag har ’tappat bort’!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *