Hundkörning med vänner

Hundkörning med vänner

Hundkörning_med_vänner_1
Fikapaus medan skymningen sänker sig över Lappland.
Det blir många mil ensam på släden bakom hundarna. Skogen far förbi på sidorna av spåret som man färdas efter. Man får skymten av någon ren, älg, ren eller hare. Timmarna går och man får snacka med sig själv och hundarna. Detta har helt klart sin tjusning men blir ibland lite enformigt.

De senaste dagarna har varit annorlunda. Igår tränade vi ihop med Nina Skramstad som kört upp från södra Norge. Här har vi bra spår och möjligheter för att träna långa distanser med släde. Tidigare år när vi har tävlat i samma klass så har jag alltid känt att hon kan få vara snabbare än mig. Hon kör ju trots allt för Norska landslaget och då ska ju kanske inte jag komma där hur som helst med mina ’turisthundar’. Det Nina inte vet är att i vinter så kommer jag att köra ifrån henne på Femundlöpet. Vet bara inte hur jag skall förklara det utan att såra henne.

Idag blev det fikatur tillsammans med Karin och Juha från grannbyn. De jobbar liksom oss med slädhundsturer. Vi parkerade spannen sida vid sida och de dryga 40 hundarna lade sig ganska snabbt ned och kopplade av. Fikaträning med främmande spann är kanonviktigt för oss som arbetar med detta. Stina och jag blev bjudna på grillad korv, kaffe, te och bullar. Historierna avlöste varandra innan vi styrde våra spann hemåt.

Hundkörning_med_vänner_3
Stina och Nina med sina spann.

Hundkörning_med_vänner_2
Novemberljuset här i norr är riktigt läckert.

Hundkörning_med_vänner_4
Nina tränar på att köra bakom mitt spann. Någonting som hon kommer att ha nytta av då vi skall tävla mot varandra.

2 svar på ”Hundkörning med vänner

  1. Elisabeth… Ja…tycker du att jag ska hålla igen mitt spann så Nina får komma först i år igen? Hon kanske blir väldigt ledsen annars?
   …men om du vill hejja på det snabbaste spannet så är det ett svenskt spann du skall hejja på!
   😉
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *