Nyval men skogen kallar

Nyval men skogen kallar

Skogen_hundspann_2
Denna bild är tagen ca en timme innan det började tokregna. Därefter var det i princip ingen snö kvar i träden.
Häromdagen blev det klart att Sverige får ett nyval. Det lär kosta oss skattebetalare 500 miljoner kronor. Då är inte alla kostnader för förlorad arbetsinkomst p.g.a. valpropaganda inräknad skulle jag gissa. Dessutom så saknas all den tid som många av oss väljare måste lägga på att sätta oss in i vad vi skall rösta på. Massor av tid som kunde nyttjats till annat.

Samma dag befann Stina och jag oss i skogen. Det blev en lite längre sväng med fika stopp efter spåret. Vi fick allt från rejält regn till kallgrader och uppklarnande väder med nästan fullmånen som sken över skogarna och de frysta sjöarna. Det blev en fantastisk tur i den otroliga natur som vi lever i här i norr.

Vi har inte stora ekonomiska medel att röra oss med. Vi klarar oss trotts det riktigt gott med det vi har. Att vi dessutom får leva nära en frisk natur värdesätter vi båda enormt högt. Nu när det blir nyval så kommer jag givetvis att rösta på dem som förespråkar ett omhändertagande av vår miljö. Jag kommer även att titta efter det parti som ser till att fler människor runt om här i världen kan få ett trevligt liv.

Skogen_hundspann_1
En rejäl eld för att torka lite prylar efter regnet.

Skogen_hundspann_3
Det är inte bara spannet som måste bromsas ner till en rimlig fart för att hålla hela distansen. Även samhällets ständiga jakt på tillväxt måste bromsas om vi skall få någon långsiktighet på denna planet.

4 svar på ”Nyval men skogen kallar

 1. Ett relativt nytt parti som har dessa tankegångar är Enhet.
  Är inte helt insatt i deras politik men mycket av det de säger verkar bra.

  Mvh
  Malin

 2. Hej! Kollar på din blogg emellanåt. Genomgående har du grymt bra bilder! Inte för att det bara är kameran som gör bilden men vad för kameran har du använt till bilderna på tex. det här inlägget?
  Mvh. Ola

  1. Jag har en Canon 60D och en Canon 40D som jag växlar emellan. Optiken är viktig. Satsa på få men bra objektiv. Spara hellre än att stressköpa.
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *