Midsommarafton 2013

Midsommarafton 2013

Midsommarafton_svenska_lappland_1
Rädisor köper jag numera. Som barn plockade vi dessa ur landet. Nu odlar vi tyvärr inte själva.
Midsommarafton i Svenska Lappland är ju en ganska, typ, ljus tillvaro. Solen snurrar runt och det är omotiverande att gå till sängs. Fisket, paddelturerna, ljuset och djurlivet lockar. Så blev det inte. Det stationära torpalivet har fått ta över. Gräset har klippts. Kanoterna kommer och går från vår uthyrningsverksamhet. Dessutom så har jag drabbats av en brutal manlig förkylning, vilket inte är att leka med. Alltså blir det också mycket vila.

Per och Ann är här från södern o hälsar på. De ska hämta en valp från Ä-kullen. Närmare bestämt Ämser efter Atlas och Zpring. Givetvis blir det hundprat i massor. Trevligt.

Working Husky Zuss bor inne med ett brutet ben sedan några dagar. Första dagarna var hon väldigt lugn. Nu kommer dock energin tillbaks allt eftersom smärtan ger med sig. Hon blir påhittigare och har snabbt lärt sig vart soporna hamnar och hur man kan hitta skatter där. Pappersinsamlingen är också lek-bar och fördelas gärna ut på golvet i småbitar. När tuggbenet är slut så kan man dessutom alltid tugga på bandaget. Tre veckor ska hon vara inne. Vi har inte ens avverkat den första…

Midsommarafton_svenska_lappland_2
Flippa jobbade med att hålla koll på gräsklippningen. Border Collier är speciella i huvudena…

Midsommarafton_svenska_lappland_3
Snack o lek i hundgården.

Midsommarafton_svenska_lappland_4
Kanoterna kommer och går på kanotuthyrningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *