Ingen bakom

Ingen bakom

Isfiske_hundspann_1
Hundarna väntar tålmodigt medan jag testar fiskelyckan lite här och var.
Vid Sitoälvsbron stod jag och svor över min egen dumhet. Hur kan man vara så korkad att ta en så liten släde? Ännu värre blev det då jag väl studsade fram längs den till en början gropiga spåret. Jag hade valt min lilla, annars bra tävlingssläde. Men nu med massor av packning så blev det trångt och onödigt bökigt. Slädar ska vara långa och rymliga. Dessutom så studsade den, frammtungt, upp o ner i groparna istället för att flyta fram.

Plötsligt blev det en öppning i kalendern. Vi har haft en del preliminära jobb-förfrågningar som inte blivit av. Stina kände sig lite hängig så då lastade jag och drog på semester. Efter en hel vinter ute på drift så är jag långt ifrån less. Vill bara ha mer av livet där ute. Omättlig.

Åtta hundar och inga gäster. Allt blir bara så enkelt. Även om vi har grymt bra och trevliga gäster så är det så skönt att bara behöva ansvara för sig själv. Kolla åtta hundars tassar istället för 34 hundars tassar är också skillnad. Inte behöva vända sig om och se spannen bakom sig. Värdera hur varje enskild hund rör sig. Det tar bara några minuter så är lägret uppsatt. Bara några minuter så är det rivet och vi är åter på väg. Nästan så jag funderade på att slå läger några gånger extra per dag bara för att få njuta av enkelheten.

Det är fortfarande gott om snö i väster. Frågan är om det hinns med någon mer tur eller om andra saker hemma pockar på. Det finns nämligen saker som måste göras hemma också.

Isfiske_hundspann_2
Vad är egentligen hemma?

Isfiske_hundspann_3
Periodvis köade rödingarna formligen under isen. Mycket smått fick gå tillbaks. Men några middagar blev säkrade.

Isfiske_hundspann_4
Med ryggen mot en björkstam satt jag flera timmar med kikaren och kaffepannan när kväll övergick mot natt.

Isfiske_hundspann_5
Vem behöver meditation då man kan titta och zippa på sitt kaffe?

Isfiske_hundspann_6
Working Husky Zemlan. En unghund som fick följa på fjällinskolning tillsammans med de rutinerade hundarna.

7 svar på ”Ingen bakom

  1. Kan man någonsin bli mätt på vyerna, stillheten och friheten du beskriver. Jag är lycklig att jag har dessa att längta till, många har ingen aaning om vad du talar om!

    1. Så sant…
      Så många som aldrig får uppleva detta. Eller som aldrig får chansen att uppleva det på ett positivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *