Familjepaddling i ett somrigt Lappland

Familjepaddling i ett somrigt Lappland

Familjepaddling_lappland_1
Två tystlåtna hårdingar i samma kanot… 😉
Är det detta som är Svenska Lappland? +26C i skuggan och på gränsen till olidligt i solen. Några få moln som ger svalka och emellanåt en svag vind som kyler lite. Idag lastade vi i alla fall kanoter, mat, hundar och syrran med familj.

Purkijaure är en perfekt sjö för familjeturer. Långgrunda sandstränder som är super för barn. Vi hittar ved över allt och man kan hela sommaren elda på ett säkert sätt vid vattenlinjen. Vattnet brukar varje sommar vara över +20C. Ofta uppemot +25C! Idag var badtempen inte riktigt lika lockande.

Det är oftast väldigt roligt med barn med sig ut på turer. De ser sådant som man själv slutat se för länge sedan. Små saker och stora saker. Äventyren behöver inte heller vara extrema så man behöver inte pressa sig själv till det yttersta. Man måste ju göra det på barnens villkor. Alltså ett litet alibi för att själv kunna ta det lugnt och dricka en kopp kaffe extra.

Familjepaddling_lappland_2
Härligt att se all energi och glädje!

Familjepaddling_lappland_3
Svårt att tänka sig att för några veckor sedan var isen tjock och säker här.

4 svar på ”Familjepaddling i ett somrigt Lappland

  1. Det ser ju helt underbart ut i sommarvärmen. Svettas man kan man ju bara tippa kanoten. Roligt att se de fina bilderna. Hälsningar från oss båda. Ann -C och Lennart

  2. Härliga bilder njut av värmen. Kolla Tidningen Foto nr 6/2013. Visst måste det var du och dina hundar i på sid 90-91.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *