Årsmöte och Svenne flyttar

Årsmöte och Svenne flyttar

Neimans_svenne_2
Svenne en go hund som inte gillade alla långa pass. Inte heller stressiga situationer med mycket hundar och långa väntoperioder är hans starka sidor.
Under lördagen turnerade vi runt i halva Norrbotten. Först till Kalix och hämta två nya Mad River kanoter från Oskar på Canoe Adventure. Därefter tokshoppa en halvtimme på Biltema och sedan Piteå och middag hos Ele och Dennis. Där var det en hel del hundfolk så vi pratade mer än tuggade. I alla fall jag…

SPHK, Svenska PolarHunds Klubben hade hedrande nog sedan årsmöte i Piteå. Som alla föreningar så är det en grupp medlemmar som förväntar sig att de förtroendevalda skall lösa allt. Arrangera tävlingar, träffar, utställningar och massa annat. Som de flesta andra föreningar brottas även SPHK med att det är en handfull grupp som gör allt.

Under detta möte valdes Gösta Karlberg till hedersmedlem i SPHK. Gösta har funnits med sedan klubbens början. Själv träffade jag honom under några fjälltävlingar under 80-talet (Åredraget, en tredagars fjällorientering med hundspann). Han kom surfandes på sina korta skate skidor. Helt oberörd av uppförsbackar osv. Själv var jag kanske 16 år…så det är ett tag sedan. Gösta var positiv och uppmuntrade alla nya i sporten. En sann förebild för hur rekrytering ska gå till. Självklart ska Gösta vara hedersmedlem.

I Piteå lämnade vi även Neimans Svenne. Malin hjälper oss att ta med honom söderut till Fenrisulvens kennel. Det är alltid så tungt att lämna hundar. Man sviker ju dem på något vis. Vill verkligen inte. Men han passar inte vår typ av körning. Bara att konstatera. Vi kommer hålla kontakten och hoppas att det blir bra både för Svenne och Maja som skall köra honom i framtiden.

Neimans_svenne_1
Ska vi pussas Husse?

Neimans_svenne_3
Vad äckligt…jag tungkysste en människa!!!

4 svar på ”Årsmöte och Svenne flyttar

  1. hej!
    Läste ett inlägg att ni fixat er trekammarbrunn med nybyggd insats. Superbra jobbat. Skulle vilja ha kontakt för att få lite råd. Vet du om det finns färdiga insatser att stoppa i eller är det bara att bygga en själv som gäller.
    mvh elisabeth

    1. Vi hittade inga färdiga insatser. Däremot så hittade vi måtten på någon kommun eller länsstyrelsesida. Gogglade men kommer inte ihåg riktigt vart.
      Hur som helst så va det mycket lättare att bygga den själv än vad vi trodde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *