Hundspann vid Sulitielma och övre Piteälven

Hundspann vid Sulitielma och övre Piteälven

Hundspann_norskagränsen_1
Hundspann är ingen färdtjänst utan team work med hundarna. Här sliter Fredrik upp igenom Kurravagge tillsammans med sitt spann.
Så är man landad hemma igen. Denna tur startade med att jag hade någon typ av skrot i magen. Ingen aptit och illamående. Det gjorde att jag i princip hela veckan har känt mig fysiskt på halvfart. Det som kanske grämer mest är att jag missade renfilen i Årrenjarka första dagen innan starten. Samtidigt så är det ju bra att jag kunde genomföra turen för det är lite svårt med sjukskrivningar i denna bransch.

Med fyra gäster körde vi från Årrenjarka västerut till Pieskehaure. Därifrån söderut mot Mavas och sedan Piteälvens dalgång nedströms via Miekak fiskecamp till Västerfjäll och tillbaks till Årrenjarka. En sväng på 220-240km i behagligt tempo.

När vi kom tillbaks hade vi sex löptikar och hanhund som blivit biten i benet så han fick åka släde. Dessa löptider är inte roliga. Hanhundarna blir okontaktbara och hanteringen av hundarna blir så mycket krångligare.

Nu är jag hemma och packar upp utrustning som skall tas om hand. Sneglar redan på kartorna och funderar om jag hinner någon egen tur efter sista turen som ska startas i Saltoluokta till helgen. Har inte fått nog ännu utan vill fortfarande ut och köra mer.

Hundspann_norskagränsen_3
Working Husky ToRock njuter i solen.

Hundspann_norskagränsen_2
Från tidiga morgonen tills långt efter lunch satt vi en av dagarna på denna barfläck innan vi selade på hundarna och körde vidare. Helt klart njutbart!

Hundspann_norskagränsen_4
Längs Piteälvens övre dalgång.

Hundspann_norskagränsen_5
Under löphysterin fick Ville ett bett i benet så det blev lite slädåkning för honom.

Hundspann_norskagränsen_6
Vy från sista nattens tältcamp i Pärlälvens naturreservat.

Hundspann_norskagränsen_7
Tillbaks i Årrenjarka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *