Slädreparationer och allmänt kaos

Slädreparationer och allmänt kaos

Slädreparation_8
Ett gaskök fungerar perfekt som värmelampa. Här höjer jag buskbågen lite igenom att värma plasten forma om den.
Femundlöpet närmar sig med stormsteg. En vecka till avresa och då ska vi dessutom hinna köra turer med några grupper. Känner hur adrenalinet rusar med fjärilar i magen då man tänker att snart är det kört. Snart finns ingen återvändo. Snart så står jag där på släden bakom 12 förhoppningsvis supertaggade slädhundar med 600km till mål. Fy f-n…vad har vi gjort när vi anmälde oss egentligen? Va detta genomtänkt?

Nu är två av slädarna helt tipp topp igenomgångna. Minutiöst är skruv för skruv kollad, linor bytta, hantagen tillpassade, skidor bytta osv. Stina har packat torrfodret färdigt, massor av småpinaler är beställda och inväntas. Stackars kompisen kom på besök men han blev nästan utkastad. Hans hundar har kanske kennelhosta och vi törs inte ens släppa in honom till oss. Nu gäller det bara att hålla sig på banan och på benen fram till starten. Allt för mycket är satsat för att vi ska våga chansa något. Vi får bjuda på kaffe sen.

Just nu i skrivande stund är Stina ute på väg med ved till en koja. Hon jagar fram i skogen bakom sitt niospann. Solen har gått ned och himlen är vackert rosa.

Slädreparation_7
Biltemas mountainbike däck funkar kanon för att sättas där man står.

Slädreparation_6
Ur KAOS föds ordning. Kaos har vi…jag iallafall lyckats åstadkomma utan hjälp av Stina. Nu inväntar vi ordningen…

Slädreparation_5
Istället för att knyta fast runt öglan trär man ett snöre (draglinan) igenom en liten plastbit/bricka och gör en enkel knut. Mycket lättare att byta och justera.

Slädreparation_4
En del av vårt kök under ett par veckors tid. Tur att vi båda är hundspannsförare med samma intressen.

Slädreparation_3
Det känns inte bekvämt att sätta sågen i en 20 000kr släde…

Slädreparation_2
Hålen för att fästa belaget försöker vi göra så att de passar på alla våra slädar. Vill ju kunna använda samma belag även till våra reservslädar.

Slädreparation_1
Vårt hus är på 50 kvadratmeter. En släde kan gå in om man först lyfter in fronten i badrummet upp över torktumlaren. Sedan vrider man den försiktigt till liggandes på sidan och backar in i köket… Därefter är köket fullsmockat och vi svär och snubblar över verktyg, kapell, släden, skruvlådor, reprullar osv. Men ändå ganska mysigt…

6 svar på ”Slädreparationer och allmänt kaos

 1. Jag håller tummarna att alla förberedelser, transporter och Femundkörningen blir en kanonupplevelse och kommer att ge er sponsor Jokkmokkguiderna dubbelt tävlingsmeriterade guider. Hoppas ert kennelhostavaccin är mycket bättre än tidigare. Man kan aldrig vara nog försiktig. Glöm inte vaccinationsintygen för alla era huskies som skall med över kölen …
  Dubbelt lycka till!!
  /Kenneth

 2. vad kul att ni båda skall köra! Skall bli spännande att följa, har ni nån i teamet som kan blogga här med lite resultat när ni kör?

  LYCKA TILL!

  Peter & Virpi, Luleå

 3. intressant att läsa om era förberedelser, kul att ni båda skall köra!

  Har ni någon som kan blogga här som man kan följa hur det går!

  LYCKA TILL!

  Peter & Virpi Luleå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *