En lugn hemmadag eller?

En lugn hemmadag eller?

Hemmadag_lappland_2
Stina korsar vägen med sitt fem-spann efter att jag hämtat hem Mauro som haltade där men inte hemma…
Idag blev det Stinas tur att dra av gården med två gäster för en tvådagarstur. Hon tog sina tävlingshundar och fyllde på med några unghundar och några av de som inte ska gå Femundlöpet. Själv skulle jag hjälpa henne igång och sedan tänkte jag mig en lugn dag med småfix och en del tedrickning. Det tok-sket sig…

08.00 Frukost, mata hundar, göra eld i stugan med kläder, bära fram packningen till Stinas slädar, fixa slädarna startklara.
10.00 Hämta gästerna, snabbt hälsa på de nya som skall driva Åsgårds vandrarhem, introducera gästerna på kenneln, förse gästerna med kläder, börja sela hundarna.
11.00 Tandläkare för en undersökning.
11.45 Kolla förbi några affärer i Jokkmokk.
12.00 Lossa fyra pallar torrfoder på grannens gård som senare skall köras över till vår kennel.
12.30 Hämta en hund från skogen som Stina tyckte haltade, fotografera Luleälven påvägen hem.
12.45 Hemma och hunden haltar inte. Packa ur bilen efter tidigare affärsbesök. Några snabba telefonsamtal (rättare sagt 5-7 samtal). Sortera posten, andas och dricka en kopp kaffe med ett par pepparkakor.
13.40 Lämna en hund som skall flytta. Tråkigt och det känns som man sviker lilla Bibbi.
14.00 Efter närmare en timme i telefonen hittar jag slutligen fryst fisk som kan levereras till Jokkmokk för en rimlig men dyr peng.
15.00 Ännu en byrunda. Bussbods, Elbutiken, ICA och hämta paket, Konsum och handla för den kommande tvådagarsturen, Sportbutiken, Kvikk och kolla på skor och hinkar.
17.45 Till Hofgrens och äta hummersoppa modell spicy (kan rekommenderas) Resonera om avel, hundar, dricka kaffe och se så att deras TV fungerar.
21.00 Mata och mocka i hundgården. Kolla igenom alla hundar efter hältor och annat. Massera några hundar och klämma igenom vissa leder. Kolla några tassar.
23.30 Packa upp några paket och kolla så det är rätt levererat.
00.20 Uppdatera bloggen, kolla mailen.
00.45 Fika och kolla lite på en film innan John Blund får komma.

Jag han inte en bråkdel av det planerade. Hundmaten är kvar utomhus. Skulle egentligen hunnit ordna ved till en stuga, kört ett spann och beställt delar till bilar och släpvagnar. En ny dag kommer imorgon!

Hemmadag_lappland_1
Fugitive’s Angel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *